Crypto.com var tvungen att återbetala honom $68, hans konto krediterades med en monumental summa

krypto © Rodnae Productions / Pexels

De kända köp- och säljplattform av kryptovalutor Crypto.com är i centrum i ett fall som är minst sagt original. En lycklig australisk användare ska ha fått en återbetalning på 10,5 miljoner AUD (cirka 7,2 miljoner USD) istället för en banköverföring värd 68 USD.

Detta fel inträffade i maj 2021 men upptäcktes först sju månader senare efter en plattformsrevision. Problemet är att en stor del av pengarna redan hade spenderats av den berörda användaren.

Ett fall som ledde till en rättegång

När affären avslöjades försökte kryptovalutaplattformen kontakta Thevamanogari Manivel, kontoinnehavaren i fråga. Vem svarade på mejlet med en enkel fras ” Mottaget, tack som betyder ” Mottagen, tack “.

Efter detta tvetydiga svar beslutade högsta domstolen i Victoria att frysa användarens konton, ett första steg till förmån för Crypto.com.

Vid tidpunkten för detta beslut hade australiensaren från Melbourne redan överfört eller spenderat mycket av pengarna, inklusive köpet av ett hus uppskattat till 1,3 miljoner australiensiska dollar, gåva till hennes syster Thilagavathy Gadory.

Förutom att frysa hans konton, beordrade den australiensiska högsta domstolen också Manivel att sälja huset i fråga och återbetala de insamlade pengarna, med ränta som tros vara 27 369 $.

Dyra mänskliga misstag

För tillfället är rättegången paus och kommer att återupptas i oktober 2022 för att få ett slut på detta fall, som Crypto.com vägrar att kommentera för tillfället. Och av goda skäl beror detta fel på ett skrivfel under återbetalningen avsedd för Thevamanogari Manivel.

En anställd på företaget skulle av misstag ha skrivit fel belopp för att få ersättning. Ett fel som upprepar det som OptiFi, en annan decentraliserad finansinstitution, nyligen upplevde. En företagsutvecklare använde av misstag ett kommando som stängde av hela programmet som plattformen är baserad på och fick $661 000 att försvinna. I den här typen av fall är det inte fluktuationen av kryptos utan mänskliga fel som kan orsaka kolossala förluster för utbyten.

Under tiden ser den här Melbournebor vars liv hade förändrats efter detta misstag sin dröm förvandlas till en mardröm.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button