Crypto.com hackad, hundratals konton drabbade och flera miljoner förlorade

Crypto.com

De senaste 48 timmarna har skakat oss » : så säger Kris Marszalek, VD för Crypto.com, den globala jätten för utbytet av kryptovalutor, om stölden av mer än 34 miljoner dollar som ägde rum den 16 januari. Ett stort antal obehöriga uttag avETH och av BTC har registrerats på plattformen, men dess ledare försäkrar: medlen kommer att återbetalas och säkerheten på webbplatsen ökas.

Crypto.com frös sina användares konton i 24 timmar medan utredningen ägde rum.

Eter och bitcoins stulna, fördelade på mer än 483 konton

Om nyheterna är fulla av hacks av kryptoplattformar, reagerar de annorlunda när de möter stormen. Crypto.com spelar transparensens kort genom att visa imponerande siffror, men väldigt små jämfört med den totala volymen av deras kontanter. I måndags den 17 januari meddelade företagets VD att 4 836,26 ETH och 443,93 BTC hade stulits från konton hos mer än 483 användare.

Chefens meddelande är lugnande: medlen är säkra “. När Twittersfären på ett legitimt sätt tänds, försäkrar börsjätten att problemet snabbt kommer att lösas och medlen återföras till sina ägare. Samtidigt noterar två revisionsföretag, inklusive PeckShield, omfattningen av skadan, som kan vara mycket större än den som tillkännagavs.

Hackare tog sig in på konton genom att kapa 2FA tvåfaktorsautentisering. Denna tekniska tour de force observerades mycket tidigt på plattformen, vilket hade effekten att vissa transaktioner avbröts. Crypto.com frös pengar på sin plattform i 24 timmar och lurade användare att ändra sina lösenord, en säkerhetsåtgärd som – man befarar – sannolikt inte kommer att förhindra ytterligare en attack.

Ökad säkerhet, lärdom: Crypto.com stärker sitt återbetalningssystem

Det är ännu inte säkert att alla stulna användare kommer att kunna återfå alla sina pengar, men Crypto.com verkar arbeta outtröttligt på det. Dessutom rapporterade plattformen om sitt nya återbetalningsprogram, som heter ” Världsomspännande kontoskyddsprogram “. Han lovar att ersätta stöldoffer upp till 250 000 dollar.

Perioden är kallsvett för kryptovalutaplattformar eftersom stölder följer varandra dagligen. Efter Badger DAO ($120m förlust) och Multichain ($3m) undrar vi vem som blir nästa.

Källa: InGadget

Relaterade Artiklar

Back to top button