Crucial sätter stopp för Ballistix, dess spelminnesmoduler

DDR Crucial Ballistix © Crucial

Det är bara ett hej då hårspännen
Det är bara adjö…

Medan Ballistix-minnen alltid har varit bland de mest populära bland “krävande” spelare, överraskade Micron alla med att besluta sig för att avsluta sin produktion på ett mycket brutalt sätt.

Ballistix missar målet

Ballistix hårspännen har funnits i många, många år. De marknadsförs under varumärket Crucial, som självt ägs av chiptillverkaren Micron. Som specifierat TechPowerUpden senare skrek därför inte ut innan de avbröt tillverkningen av Ballistix.

Ett ensidigt beslut desto mer överraskande eftersom det bara för några veckor sedan hade presenterat en hel rad DDR5-moduler under varumärket Ballistix, och till och med tillåtit sig att erbjuda moduler avsedda för överklockare.

Det är dock ingen fråga för Micron att stoppa distributionen av minnesmoduler. Genom pressmeddelandet från våra kollegor bekräftar företaget sin ” DDR5 Micron produktfärdplan för kunder och servrar “.

Genom att undvika att nämna Crucial understryker dock Micron en omorientering av de senares aktiviteter som nu endast bör fokusera på SSD:er som ” Crucial P5 Plus Gen4, Crucial P2 Gen3 och de externa, Crucial X6 / Crucial X8 “.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button