Crohns sjukdom: molekyl inblandad i inflammation upptäckt

Crohns sjukdom är en kronisk tarminflammation som kan påverka hela mag-tarmkanalen. Orsakerna är fortfarande okända idag. Lider av denna sjukdom kan ha ett mycket brett spektrum av symtom allt från buksmärtor till diarré till feber. Även om vi hittills har den kunskap vi har om denna patologi, har vissa forskare gjort en minst sagt extraordinär upptäckt. Faktum är att de upptäckte att en specifik molekyl är involverad i den intestinala inflammatoriska processen.

Att presentera detta sensationell upptäckt är en studie publicerad på tidskriftens sidor Cellvärd och mikrob. Forskningen i fråga bär signaturen av ett team av forskare från Weill Cornell Medicin och av New York-Presbiterian. Först fokuserade forskarna sin uppmärksamhet på terapier som ges till patienter som lider av Crohns sjukdom. Dessa terapier som består i administrering av antibiotika som har dubbel roll för att motverka skadliga bakterier och minska tarminflammation. Tyvärr, med tidens gång, tenderar dessa droger också att utarmas bakterie förmåner som tarmen själv behöver.

Upptäckten öppnar hopp för utvecklingen av mer användbara behandlingar för Crohns sjukdom

Så forskarna började bedriva forskning som gjorde att de kunde lägga märke till en riktigt intressant aspekt hos patienter med Crohns sjukdom. I dessa ämnen finns det faktiskt ett visst överflöd av tarmbakterien adherent-invasiv eller AIEC. Det är en mikroorganism som verkar kunna främjainflammation tarm- genom en specifik process. Specifikt tror forskarna att det kan att störa med denna process genom att eliminera en enzym mycket viktig involverad i det.

Så forskare har riktat in sig på1,2-propandiolen nedbrytningsbiprodukt av fucose, som finns i slemhinnan i tarmen. De konstruerade först några AIEC-bakterier för att inte uttrycka enzymet propandioldehydratas. Därmed märkte de att i marsvinsmöss med Crohns sjukdom Inte tarminflammation utvecklades. Detta är en riktigt viktig upptäckt som kan vara till hjälp vid finjustering mer användbara terapeutiska behandlingar för dem som lider av denna patologi hittills, tyvärr mycket utbredd.

Relaterade Artiklar

Back to top button