Creative tillkännager sin Sound Blaster X4, rik på anslutnings- och kommunikationsfunktioner

CreativeX4 © Creative

Creative lanserar sin Sound Blaster X4, efterföljaren till Sound Blaster X3.

Företaget har uppgraderat sitt DAC-ljudkort (Digital analog omvandlare) USB med förstärkare nya funktioner och bättre anslutningsmöjligheter.


Läs också:
Hisense avslöjar sitt utbud av soundbars strax före avspark av Euro 2021

Super X-Fi-teknik

Super X-Fi-teknik, kapabel till simulera ett high-end flerhögtalarsystem med hörlurar och [proposant] anpassning för den mest naturliga lyssningen är ett av de element som lyfts fram av Creative. I praktiken ger denna teknik en surroundmiljö med spatialiseringseffekter som liknar de för en ” riktig biograf eller konserthus enligt Creative.

Faktum är att Surround Virtualization förbättrar den rumsliga positioneringsinformationen för inkommande ljud för att leverera en fullständig, uppslukande hörselupplevelse med upp till 7.1 ljudkanaler “.

Dessutom stöder Sound Blaster X4 hörlurar av studiokvalitet upp till 600 Ω med ett signal-brusförhållande på 114 dB och högupplöst uppspelning vid 24-bitar/192 kHz.

För Windows-användare drar Sound Blaster X4 fördel av Dolby Digital Live-kodning. Som namnet antyder kan denna process överföra ljudinnehåll till detta format i realtid.

Läs också:
Razer Opus X, ett nytt ljudheadset med brusreducering som får dig att se alla färger

SmartComms-funktioner

Tack vare SmartComms-paketet, återigen för Windows, erbjuder Sound Blaster X4 flera funktioner som syftar till att förbättra kvaliteten på onlinekommunikation.

VoiceDetect-funktionen känner automatiskt av rösten och gör det därmed möjligt att prata fritt utan att behöva oroa sig för mute-knappen.

Creative har också inkorporerat en tvåvägs brusreduceringsmekanism, som hjälper till att minska oönskat statiskt brus under samtal med funktionerna NoiseClean-in och NoiseClean-out. När det gäller CrystalVoice-tekniken förbättrar den renderingen av röster för tydligare inspelningar och kommunikation under spelsessioner.

Slutligen, för användare som uppskattar mer lekfulla funktioner, ändrar Voice Morph rösten via en lista med definierade profiler.

Läs också:
Razer introducerar sina nya trådlösa in-ears med låg latens för spelare: Hammerhead True Wireless X

Anslutningar och kontroller

Sound Blaster X4 kan ansluta till olika typer av ljudenheter som mikrofoner och headset för PC, Mac, PS4, PS5 och Nintendo Switch, men även till flerkanaliga högtalarsystem. För detta erbjuder den en linjeutgång och linjeingång, en optisk utgång och optisk ingång, en mikrofoningång, en hörlursingång och en USB-C-port för ström och ljud.

CreativeX4 © Creative
CreativeX4 © Creative

© Creative

När det gäller kontroller har Sound Blaster X4 en vridknapp, knappar för ljudbalans, val av ljudläge, Super X-Fi-läge, högtalare (line out) och hörlursknapp för att underlätta byte mellan enheter. På PC, Mac, PS5 eller PS4 underlättar Balance Audio-funktionen volymkontroll mellan två ljudkällor. Slutligen erbjuder den anpassningsbara utjämningslägen (Music, Movies och Footsteps Enhancer).

Sound Blaster X4 är tillgänglig nu till ett pris av 149,99 euro.

Källa: Kreativt pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button