Covid-vacciner, det finns risk för myokardit: FDA varnar för möjlig hjärtinflammation

där FDA, den högsta amerikanska myndigheten på området farmaceutisk, kommer att lägga till en varning till läkemedelsföretag om möjligheten att stöta på myokardit Och perikardit med vacciner Modern Och Pfizer.

En av Kommittéer från säkerhet från CDC (Center for Disease Control and Prevention) varnade för det “troliga sambandet” mellan administreringen av Pfizer- och Moderna-vacciner och fall av myokardit och perikardit som inträffade hos vissa vaccinerade försökspersoner.

Även om det är sällsynt är det en biverkning som bör övervakas, särskilt hos äldre personer ung – där dessa hjärtinflammation förekommer oftare efter vaccinationen. FDA uppmanade sedan de två läkemedelsföretagen att lägga till en lägga märke till på informationsbladen för Pfizer och Moderna sera.

Myokardit och perikardit, risken efter att vaccinet har bekräftats av FDA

“På grundval av tillgängliga data skulle det i denna situation vara motiverat att infoga en varning Faktablad för både vårdpersonal och mottagare av vaccinet, säger Doran Fink, biträdande chef för FDA-vaccinavdelningen, under de senaste timmarna.

Denna risk är kopplad till tekniken som används av Pfizer och Moderna vacciner, nämligen att a mRNA. Myokardit är inflammation i hjärtmuskel, medan perikardit är inflammationer i det serösa membranet som täcker hjärtat, kallat hjärtsäcken. Perioden inom vilken dessa två inflammationer kan utvecklas är inom en vecka efter dosen.

Det bör betonas hur mycket arten av dessa inflammationer är övergående. Om de identifieras och behandlas korrekt löser de sig snabbt utan att kompromissa med hjärtfunktionen. Långtidseffekterna är oklara. Det är därför bra att ha denna möjlighet i åtanke för att säkerställa att ett sådant tillstånd kan vara erkänd Och kurerad direkt, innan det tar mer oroande proportioner.

Trots denna potentiella risk är fördelarna med vaccinet fortfarande enormt större än de problem som är förknippade med det, som i det här fallet. Så mycket att samma direktör för CDC han ville uttrycka sig i dessa termer i meddelandet om dessa biverkningar: ”Fakta är klara: detta är en sidoeffekt extremt sällsynt och bara ett mycket litet antal människor kommer att uppleva det efter vaccination, säger CDC:s chef Rochelle Walensky och biträdande hälsosekreterare Rachel Levine.

Tillägger: “För de unga som gör det är de flesta fall mild och individer läker ofta på egen hand eller med minimal behandling. Dessutom vet vi att myokardit och perikardit är mycket vanligare om du drabbas av covid-19 och riskerna för hjärtat av COVID-19-infektion kan vara allvarligare”.

Relaterade Artiklar

Back to top button