Covid-vacciner, bevisad effekt mot indisk variant

Under de senaste veckorna har Delta variant den har lyckats terrorisera Indien, platsen varifrån den kom, och många länder både nära och mer avlägsna. I Europa rädslan för mutation Indiska hörs nuförtiden, särskilt i Storbritannien, där premiärministern Boris Johnson han utfärdade en vädjan till sina medborgare att göra motstånd ytterligare en månad (jämfört med återöppningen som väntas inom kort).

Delta-varianten visade sig särskilt bra aggressiv jämfört med vildtypsvirus och även jämfört med andra mutationer, fördubbling av risk för sjukhusvistelse registrerad med varianten Alfa (tidigare engelska).

Studien som publicerades under dessa timmar samtidigt som den gav olyckliga uppgifter om sjukhusvistelse på grund av Delta-varianten, rapporterar också några goda nyheter: vacciner Används just nu de arbetar mot denna mutation.

Vacciner, även effektiva mot Delta-varianten av Covid-19: studien i The Lancet

Den prestigefyllda tidskrift, bland de mest ackrediterade inom det medicinskt-vetenskapliga området, rapporterade en Forskning utförs på den skotska befolkningen som genomgår vaccination.

För att vara exakt, visade studien att vaccinet ger tillbaka låg risk för sjukhusvistelse i befolkningen immuniserad. Det tar 28 dagar från första dosen eftersom de första förebyggande effekterna är mycket starka. Man såg att vaccinet Pfizer-BioNTech erbjuder 79% skydd mot Delta-varianten, jämfört med 92% skydd med den engelska varianten. För vaccinet Oxford-AstraZeneca 60 % skydd mot infektioner på grund av den indiska varianten hittades, jämfört med 73 % för den engelska varianten.

Data som lugnar om det faktiska serumets effektivitet även mot de nya framväxande varianterna, nutid och framtid.

Relaterade Artiklar

Back to top button