Covid: upptäckt av en ny rad strålning som dödar viruset

Ett helt italienskt team har identifierat agenten som kan döda de SARS-CoV-2 på några sekunder. De studie analyserade strålarnas mördarkraft Druva Och Uvb mot virus: “Vi har visat att Uva- och Uvb-strålar från solen på tiotals sekunder dödar Sars-Cov-2 fullständigt”. Talare var professor Mario Clerici, professor i allmän patologi vid State University of Milano och vetenskaplig chef för Irccs Don Gnocchi Foundation i Milano, som genomförde forskningen i samarbete med ett team från National Institute of Astrophysics.

En studie med enorm potential, publicerad i dessa timmar och som kan markera en vändpunkt i kampen mot Covid, samt förklara varför under sommaren smittningsindex de minskar nästan spontant.

Liksom under förra året är det faktiskt även i år – om än med det betydande bidraget från vacciner – en betydande minskning av omlopp av viruset.

Covid-, Uva- och Uvb-strålar dödar viruset på några sekunder

“I strand efter 10-20 sekunder är han dömd ”Clerici rapporterar till Adnkronos och argumenterar för resultaten av den aktuella forskningen. Studien följer ett tidigare arbete som utvecklats under det senaste året om UVC-strålar, en komponent av solens strålar “som dock inte når jorden”. Därför var det av grundläggande betydelse studera solstrålning som istället når oss och identifierar deras bakteriedödande potential.

“Så – rapporterar Clerici – vi har exakt replikerat uppgifterna om Uvc men visar den här gången att alla solens strålar förstör viruset ”. Vilket lägger till ett mycket viktigt faktum: ”Den tid som behövs när du till exempel är på stranden med Sol som förstärks av efterklangen på sanden eller på vattnet, är ännu kortare”.

Ett år senare har vi en ökande kunskap om viruset, och framför allt om dess svaga sidor.

Relaterade Artiklar

Back to top button