Covid, tänk om vi sa till dig att du kunde besegra den med Pfizer-pillret?

Och om du bryr dig om Covid var innesluten i ett trivialt piller som skulle tas oralt? Det är lösningen han experimenterar med nu för tiden Pfizer, läkemedelsföretaget känt för de flesta för att ha varit först med att förse de ansökande länderna med sitt eget Covid vaccin.

Inte bara förebyggande: nu siktar vi också på förbättra terapeutiska strategier av infektion med SARS-CoV-2. Kliniska tester är fortfarande i inledningsfasen, men Pfizers piller kan ge en betydande förbättring i kampen mot Covid, vid sidan av de behandlingar som redan används.

Covid, Pfizer testar pillret som blockerar virusets verkan i kroppen

De antiviralt läkemedel PF-07321332 (detta är namnet på pillret som du experimenterar med) skulle administreras för oralt. Dess verkan skulle bestå i att hämma ett proteas av viruset – det är ett enzym som normalt tillåter replikering av SARS-CoV-2 – vilket förhindrar dess spridning. På det här sättet skulle det gå till sluta producera nya kopior av viruset i kroppen, för att undvika effekterna av infektionen.

P-piller bör därför tas i tidiga stadier av sjukdomenför att kväva infektionen i knoppen.

Detta läkemedel tillhör den bredare klassen av antivirala medel, som redan har visat sig effektiva i behandling av andra patogener som viruset som orsakar AIDS, det vill säga HIV, och även viruset avhepatit C. Deras verkan kan vara oberoende eller associerad med andra antivirala medel.

Användningen av denna terapeutiska lösning i de tidiga stadierna av infektionen kan verkligen göra skillnad i behandlingen av Covid-19, förhindra att sjukdomen fortskrider och förhindra dess allvarligaste utveckling.

Relaterade Artiklar

Back to top button