Covid och teknologi: det nya sättet att andas enligt Urban Active Mask

Under det senaste året har många Hi-Tech-masker kommit in på marknaden för att motverka Covid-nödsituationen, men den senaste, helt tillverkad i Italien, har satt som mål att revolutionera ditt sätt att andas.

Vi pratar om av Urban Active Mask, skapad av Narvalo, en spin-off av Politecnico di Milano. En anti-smog IoT-mask, lanserad på den välkända crowdfunding-plattformen, Kickstarter. Här är allt du behöver veta.

Urban Active Mask, Hi-Tech-masken tillverkad i Italien med IoT-ekosystem

Masken i fråga är en FFFP3 R-modell med CE-certifiering. Den spårar bärarens andningsprestanda genom att kombinera internt luftflöde med ett helt digitalt IoT-ekosystem.

Den viktigaste egenskapen hos Urban Active Mask är Active Shield, Enhet som integrerar en intelligent fläkt med sensorer som kan analysera andning. Inuti minskar ackumuleringen av värme, fukt och CO2. Kort sagt, ett helt nytt sätt att andas.

Men hur fungerar Active Shield? Allt koordineras genom Narwhal-appen, som övervakar kvaliteten på luften som andas i staden. Ett idealiskt verktyg för alla som bor i kaotiska städer.

Urban Active Mask ägnar också stor uppmärksamhet åt design: den är faktiskt utrustad med ett andningsbart, vattenavvisande och rivtåligt 3D-tyg, tillgängligt i sex färger. Det finns också kompatibilitet med hjälmar och kepsar.

Andra fantastiska egenskaper representeras av den perfekta vidhäftningen till ansiktet. Med Face-Fit behöver faktiskt de som bär masken inte oroa sig för immiga glasögon, ett problem som numera är vanligt för alla, och den antibakteriella tätningen kommer från hudirritationer på grund av långvarig användning.

Kort sagt, Urban Active Mask lyckades fånga upp ett optimalt behov redan innan epidemin bröt ut, det vill säga att andas rätt.

Relaterade Artiklar

Back to top button