Covid, Kina: Så här fungerar grönt pass och lockdown

Covid-hantering i Kina i teknikens namn på smartphones, ett valfritt vaccin men mycket rigoritet i låsningen och kontrollerna.

Covid, Kina: Är vaccination obligatoriskt? Finns det ett Green Pass?

I Kina har de flesta anslutit sig till Covid-vaccinationskampanjen. i alla fall vaccination är inte obligatoriskt och systemet är lite annorlunda än i Italien.

Tillgång till olika tjänstert.ex. restaurang eller transportmedel, det är inte bundet till om man ska vaccineras eller inte.

För att komma åt de olika tjänsterna dock är det obligatoriskt med grönt passmen det gör det inte beror på från vacciner men härrör från spårning av rörelser.

Allt fungerar via smartphonen via kontaktspårning, färgen ändras från grönt till gult eller rött vid möte med positiva människor.

Från och med då kan det finnas begränsningar i rörelse, karantän eller skyldighet att göra en svabbden där i Kina är det alltid gratis.

Vilka motåtgärder har vidtagits?

Den kinesiska regeringens strategi mot Covid-19 är alltid inriktad på nollsmitta.

Även om det var mycket komplext och uppoffrande att implementera, gav det i de tidiga stadierna av epidemin goda resultat, vilket möjliggjorde en återgång till ett normalt liv på ganska kort tid.

Med ankomsten av de nya varianterna, med hög överföringsförmåga, räckte inte inneslutningsåtgärder som medborgarnas sunt förnuft för att hejda utbrotten och regeringen var återigen tvungen att ta till avstängningen.

Men vilka åtgärder vidtas? De är huvudsakligen indelade i tre typer.

Det nya direktivet dvseller det första måttetsåväl som den mest stela, föreskriver att människor i områden som utsätts för nedstängning stanna hemma med förbud att gå ut och ta emot varorna via hemleveranssystem.

Den andra det handlar om människorna som bor i kontrollerade områden där de kan lämna huset men lämna inte ditt samhälle. I slutet den tredjemindre restriktiv, det gäller de områden som omfattas av en förebyggande ordning där det endast finns ett absolut förbud mot aggregering.

Relaterade Artiklar

Back to top button