Covid: Fjärde dosen rekommenderas för alla över 50 år

Efter klartecken från regeringen för den fjärde dosen av Covid-vaccinet, växer publiken i åldersgruppen.

Covid: Fjärde dosen och höstens återkallelse?

Flera experter med Dr. Galli och Dr. Pregliasco vid flera tillfällen ville upprepa vikten av den andra boostern mot Covid 19.

Det tror särskilt professor Galli 120 dödsfall om dagen är fortfarande oacceptabelt.

Med ankomsten av varianterna XE och XJ vissa områden av omicron 2 och 3 är rekombinerade vilket gör att den vaccinerade befolkningen löper större risk.

Det har observerats att 120 dagar efter den tredje dosen ökar risken för allvarlig sjukdom och sjukhusvistelse för sköra eller äldre patienter exponentiellt.

Av denna anledning har regeringen återlanserat inbjudan att gå med i vaccinationskampanjen för alla över 50, med start från den 120:e dagen efter administreringen av den tredje dosen.

På så sätt återutrustas immunförsvaret med antikroppar förlorade på 4 månader.

Men många läkemedelsföretag gillar det Moderna och Pfizer de arbetar med att utveckla ett ad hoc-vaccin mot Omicron-varianter.

Förhoppningen är att den ska komma till hösten och därmed inleda den årliga boostern med målinriktade och mer långvariga vacciner.

Men ett andra Big Pharma-arbete syftar till ett universellt vaccin mot alla varianter som definitivt kan besegra Covid, med inriktning på de delar som tenderar att ändras mer sällan. Man tror att ytterligare ett års studier behövs för detta nya vaccin.

Om du gillade den här artikeln kan du ta en titt på: Den längsta undervattenskabeln i världen kommer att avgå från Genua

Relaterade Artiklar

Back to top button