Covid, den nya gränsen för immunisering kan besegra varianterna

Spridningen av varianter av SARS-CoV-2 över hela världen oroar det experter och härskare, som nu måste gardera sig mot ett nu hotande hot.

Å andra sidan finns det positiva tecken på de nya verktygen för immunisering som för närvarande antas, från vacciner upp till den teknik som kommer att tillåta minimera effekterna av infektion med en enkel piller.

De nya gränserna för immunisering mot Covid de har visat sig vara effektiva: de uppgifter som framkommer från studierna på befolkningen säger det vaccinerade. För bara några dagar sedan dök de upp Natur – och sedan också The Lancet – artiklar som bekräftar effektiviteten av mixa och matcha, känd av oss som en heterolog lösning.

Vacciner, immunisering i Italien kommer att genomgå heterolog vaccination med Astrazeneca och Pfizer

Efter misstänkta fall av trombos efter vaccination med Astrazeneca, den italienska regeringen – som också ansluter sig till andra europeiska länders beslut – har valt att begränsa den publik som kan ha tillgång till det engelsk-svenska vaccinet.

Faktum är att detta serum sedan några veckor tillbaka erbjuds exklusivt till personer med över 60 år. Detta utgjorde ett problem för alla under 60 år men hade redan vaccinerats med den första dosen av Astrazeneca.

Lösningen kom med möjligheten att genomföra heterolog vaccination, det vill säga att använda två olika vacciner för att uppnå immunisering. I det här fallet talar vi om den första dosen med Astrazeneca och den andra dosen med Pfizer eller Moderna, de två budbärar-RNA-vaccinerna.

Studien publicerad i Natur bevisat att mix-and-match av de två “utlöser ett starkt immunsvar”-vacciner stimulerar ett kraftfullt immunsvar, och detta bådar gott, särskilt i ljuset av ankomsten av nya varianter.

En annan mycket ny studie publicerad i The Lancet istället förklarade han hur denna heterologa lösning har visat sig effektiv även mot Delta-varianten, till och med mer än med Alpha-varianten (tidigare kallad “engelska”). Ett positivt tecken speciellt för framtiden, där nya varianter av Covid kliniskt signifikant.

Relaterade Artiklar

Back to top button