Covid-19: teknik kommer från naturen för att känna igen en smitta

När det kommer till teknologi nästan alltid en mental association till natur. I verkligheten har djur- och växtvärlden mycket mer än vi kan föreställa oss. Dess egenheter kan få oss att bli förvånade. Ett exempel uppmärksammades med anledning av covid-19. Tekniken för kommer från naturen känna igen en smitta på några sekunder. Här är den sensationella upptäckten.

Djur kan känna igen en Covid-19-infektion

Spjutspetsteknologi som kan känna igen en individ kommer från djurvärlden infekterad från Covid-19. För att vara exakt är de det två djur. Alla kommer att minnas hundar som, om de är vältränade, kan känna igen en smittad person med ett positivt resultat 94 %.

Men det finns ett annat djur, mycket mindre och som inte interagerar med människor. Hans intelligens och förmåga i skilja på ett friskt försöksperson från en Covid-19 patient. Det handlar om bin. Den vetenskapliga upptäckten gjordes av det bioveterinära forskningslaboratorietWageningen universiteti Nederländerna.

Dessa små honungsproducenter har bevisat sig själva mycket skicklig i att känna igen virusinfekterade minkar kontra friska. Varje gång ett bi identifierade det med Covid-19, “gav forskarna det” en lösning på vatten och socker. På detta sätt, efter att ha förvärvat denna vana, varje gång de var i närvaro av en infekterad patient, den bin visade sina tungor redo att ta emot sitt pris.

Tvärtom, att närma sig ett ämne som inte var infekterat med Covid-19 fick ingen belöning. Detta skapade en modus operandi vars reaktion gör att människan kan förstå vilka prover som är infekterade och vilka som inte är det. Reaktionstiden för dessa bin är också otrolig. De behövs bara några sekunder så att de inser möjligheten att få vatten och socker, i praktiken i närvaro av Covid-19.

Jätteframsteg görs inom det medicinskt-vetenskapliga området. Men framför allt lär vi oss att naturen i sig har all teknik som kan hjälpa människan. Dessa bin känner igen en infekterad individ genomlukt. Upptäckten avancerar också attmRNA det kan bota andra sjukdomar förutom Covid-19.

Relaterade Artiklar

Back to top button