Covid-19: snart kommer de termiska skannrarna att dela dina data och allt kommer att vara känt

Alla känner nu till termoscanner. Med tillkomsten av covid-19 och den resulterande globala pandemin, dessa verktyg har blivit en del av vårt liv. Jämfört med den lilla mannen redo att skjuta oss med digital termometerdet här är enheter som upptäcker det automatisk där kroppstemperatur. Ett ljud eller en röst signalerar om det finns problem eller om allt är okej. Utrustad med en webbkamera de ser ut som surfplattor i alla avseenden. Nyheter från några dagar sedan är att dessa termoscanners snart kommer att bli smart och de kommer att kunna dela covid-19-data av vilka är skannade. Det betyder att du kommer att veta allt om den personen då du kommer att lagra diverse information som t.ex testa senaste och vaccination.

Härifrån panik. Många kommer att undra om Integritet är tillbaka in fara. Efter kontroversen om digitalt pass du kan förvänta dig allt. Men finns det verkligen att oroa sig eller kan det vara ett användbart verktyg för att bekämpa Covid-19? Låt oss se det tillsammans och försöka lugna dem som har vissa bekymmer.

Smarta termoscanners kommer att vara en fördel mot Covid-19, men kan de äventyra integriteten?

Med denna nya uppfinning kan du förstås ha ett extra verktyg för bekämpa spridningen av infektioner från Covid-19. Inte bara kommer det att stödja övervaka utvecklingen av ärenden inom områdetmen den smarta termoscannern låter dig ha alla information om den personen. Så klart det är integritet garanteraduppgifterna är endast för nödsituationer.

Projektet heter C-Sentinel och gjordes av Omitechen Padua-baserad företagsexpert inom sektorn molntjänster. Den smarta termoscannern föddes ur samarbetet med SMACT Competence Centerett centrum för kompetensutveckling förindustri 4.0. Målet är att utrusta offentlig sektor och företag med ett verktyg som kan syntetisera och bearbeta in realtid all information om en person relaterad till Covid-19.

Den smarta termoscannern kommer inte bara att användas för att mäta kroppstemperaturen. Han kommer att kunna veta om en person är med fyrtioom han redan har gjort vaccin anti Covid-19 eller om det är nyligen läkt och har antikroppar. All denna information är garanterad i fullständig anonymitet och respektera integriteten. Så sluta med falska nyheter och lätta bekymmer. Under tiden återgår en nation till det normala tack vare vacciner.

Relaterade Artiklar

Back to top button