Covid-19: här är smartklockorna som kan diagnostisera en smitta

Som en smartphone, den smart klocka de håller på att bli en oskiljaktig livspartner för många. Användbara för att hålla reda på alla aviseringar som kommer till din mobil, de är en giltig träningsspårare, särskilt i tider av covid-19.

Dessutom är dessa enheter ett utmärkt stöd för hälsa. Tänk bara på det nya äpple klocka som kan upptäcka hjärtavvikelser och skicka ett nödsamtal ifall ägaren ramlar eller plötsligt svimmar. Många kan också mäta syremättnaden i blodet. Hittills har ett sätt upptäckts att göra vissa smartwatch-enheter kapabla till diagnostisera a infektion från Covid-19. Så här fungerar de och vilka som kommer att introducera denna nya teknik i väntan på när pandemin tar slut.

Så här blir smartklockor Covid-19-tester

Det finns flera studior som letar efter detaljer algoritmer kunna bearbeta den olika och kontinuerliga information som skickas av en smartklocka. Genom att slå ihop parametrarna för hjärtslag ochblodsyresättning skulle kunna upptäcka en Covid-19-smitta redan innan jag symtom.

Pionjären för detta diagnostiska och prediktiva system är appen MyDataHelps. Gjord av forskarna i Scripps Researchkunde diagnostisera Covid-19 genom att övervaka sova tillsammans med puls och avkastning underfysisk aktivitet.

Det finns även en larmsystem kompatibel med alla smartklocka, oavsett tillverkare. Tack vare speciella algoritmer kan den registrera farliga variationer i vitala parametrar som kan hänföras till en möjlig infektion från Covid-19. Systemet kommer att fråga användaren med en gul eller röd kod beroende på vad det kan vara allvarlig situationen.

Äntligen, alltid Hantera i en av sina artiklar påpekade han hur också Fitbit håller på att utveckla ett liknande system. Det välkända företaget som producerar aktivitetsspårare det skulle kombinera möjligheten att upptäcka Covid-19 i sina smartklockor. Detta redan innan de typiska symtomen på en smitta uppträder.

Relaterade Artiklar

Back to top button