Counter-Strike: Frankrike kommer att vara värd för den första majoren i sin historia 2023

BLAST Premier © Joao Ferreira

Spel kommer att stå i rampljuset nästa år i Paris, som kommer att vara värd för en major i maj counter strike som kommer att samla de bästa lagen i världen i huvudstaden.

Det var dags, älskare av Counter-Strike: Global Offensiv. År 2023, med datumet den 21 maj för att bocka i din nästa kalender, kommer Paris att se en av de viktigaste händelserna i e-sportkalendern hållas för första gången i Frankrike: en BLAST TV MAJOR Counter Strike på Accor Arena. Organisationen av denna tävling uppmuntrades och välkomnades sedan av republikens president själv, Emmanuel Macron.

CS:GO : säkert och stort värde kontantpris

10 år efter utgivningen, den sista opusen av counter strike förblir i toppen, framför allt driven av dess imponerande community med 35 miljoner spelare.

Så oundvikligen, för Frankrike, är värdskapet för en major en riktig händelse. A kontantpris på 1,25 miljoner dollar tillkännages av Valve. Den amerikanska utgivaren av spelet har också specificerat att anförtro, återigen för första gången, organisationen av tävlingen till företaget Blast.

Det danska företaget, känt för att redan ha organiserat turneringar, shower och annat innehåll kring spel som t.ex FIFA 2022, Fortnite, DOTA 2 eller counter strikekommer att göra sin onlineplattform BLAST.tv till navet i evenemanget.

Blast vill göra showen, Emmanuel Macron välkomnar nyheten

För tillfället lovar Blast att organisera en överdriven show, med avsikten att förföra fransmännen, men inte bara. ” Nästa år kommer att markeras tioårsjubileum för Majors och vi kommer säkerligen att markera tillfället genom att ge CS:GO-fans den största majoren någonsin. entusiasmerad Blasts vd och koncernchef Robbie Douek. Den franska media-, underhållnings- och speljätten Webedia kommer att gå med i evenemanget för att marknadsföra det så mycket som möjligt i Frankrike.

Sverige, USA eller Polen är bland de få länder som har varit värd för majors CS:GO. För Frankrike är detta ingen liten seger. Och oavsett om det är vid Blast eller upp till den högsta toppen i delstaten, vill vi absolut marknadsföra evenemanget. Emmanuel Macron verkar inte långt ifrån att ta åt sig äran för det, han som i april förra året nämnde tv-spelsskatteavdraget, och finansieringen och utbildningen som syftar till att locka till sig produktioner. En riktig förförelseoperation riktad mot spelvärlden, vilket några deltagare påpekade vid det senaste ZE-evenemanget.

Detta är den allra första Counter-Strike Major som organiseras i Frankrike (…). Jag vet att nyheterna väntades av många “. Statschefen nämnde också en annan händelse, som han kunde diskutera med ZeratoR, och som kommer att anordnas följande år, 2024: Trackmania Games. Tävlingen kommer verkligen att äga rum kring de olympiska spelen, och presidenten hoppas kunna främja synergier mellan Olympism och e-sport.

Källa: Blast

Relaterade Artiklar

Back to top button