Cortana tar semester med Windows 11; Hoppas det håller i sig?

Cortana © Shutterstock.com

Windows 11
är fortfarande i nyheterna några timmar efter den officiella presentationen. Och om betydande nya funktioner kommer att dyka upp i operativsystemet har Microsoft också minskat seglen på andra aspekter, inklusive denna kära Cortana.

Det amerikanska märkets intelligenta personliga assistent har vaggat en hel generation användare sedan introduktionen 2014. Det har alltså, nästan sju år efter den första versionen, etablerats en slags kokärlek mellan internetanvändare och Cortana.En del tycker att det är outhärdligt tills de försöker för att avaktivera den (vilket inte är en liten bedrift). Men med tillkomsten av Windows 11 kommer saker och ting att förändras på den här nivån.

Läs också:
Windows 11 tillgänglig för nedladdning nästa vecka, för insiders

Hej då Cortana

Sålunda meddelar Microsoft att “ Cortana kommer inte längre att inkluderas under den första startupplevelsen […] i Windows 11. Ännu bättre, assistenten kommer inte att fästas på aktivitetsfältet heller. Och denna nyhet (eller snarare denna frånvaro) kommer att träda i kraft från den första dagen av den storskaliga implementeringen av operativsystemet.

Lyckligtvis kommer Windows 11 inte bara att lägga Cortana i garderoben. Operativsystemet kommer att vara inbyggt kompatibelt med Android-applikationer, kommer direkt att integrera Microsoft Teams, ge en ny chans till widgets och lägga till spelfunktioner. Programmet är därför mycket hektiskt!

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button