Cortana-funktioner, tips och tricks i Windows 10

Cortana har kommit långt från djup integration i systemet till separat ansökan(nu en fristående app) Windows 10 . Han har blivit hatad och älskad för många saker, men han stannar antingen på vägen eller på den andra. I det här inlägget kommer vi att dela med oss ​​av funktionerna, tricks och tricks Cortana in (Cortana)Windows 10 v2004 och senare.

Funktioner hos Cortana(Cortana-funktioner) , tips(Tips) och rekommendationer(Knep) in Windows 10

Microsoft nedsatt Cortana och det är mest relaterat till kompetens. Här är en lista över funktioner och hur du använder dem Cortana i Windows 10 .

 1. fristående applikation
 2. Byt Microsoft-konto
 3. E-postintegration
 4. Kalenderintegration
 5. Windows-appar och inställningar
 6. Lägg till uppgifter och föreslagna uppgifter
 7. Cortana-inställningar

Observera att funktioner ständigt kommer att läggas till Cortana , och kan även tas bort. Även om vi kommer att se till att listan är så uppdaterad som möjligt, lägg till det i kommentarerna om du hittar något.

1]Fristående applikation

Microsoft äntligen beslutat att låta Cortana vara en fristående applikation istället för att vara bunden till Windows-sökning och kör alla bakgrundsjobb. Även om det fortfarande är integrerat i sina tjänster, kan du välja att inte använda det om du inte vill.

Ändå, Cortana förlorade också många funktioner jämfört med den tidigare versionen. Kanske kommer de tillbaka någon gång, men saker och ting kommer att bli annorlunda. Applikationen erbjuder nu ett flytande fönster som kan ändras storlek, inte kan inaktiveras, men kan förbli dold och fortfarande anropas via väckningsordet eller kortkommandon.

2]Byt Microsoft-konto

Cortana Feature Trips Tricks

Nu kan du använda vilket konto som helst Microsoft Med Cortana , inte den som är kopplad till ditt användarkonto. Detta ger användarna friheten att använda ett skolkonto medan du kan använda ett personligt konto på en dator med Windows 10 .

 • Om du inte redan är inloggad kan du öppna Cortana och logga in med valfritt konto.
 • Om du av misstag loggat in med samma konto, öppna Cortana(Öppna Cortana) och klicka på menyn med tre punkter.
 • Välj logga ut och logga sedan in igen.
 • Kontot kommer att läggas till din lista. konton(Konto) så att du kan använda det igen när du byter.

3]Skicka och kontrollera e-post

Cortanas e-postkunskaper

Cortana(Cortana) har färdigheter som är tätt integrerade i Windows och produkter Microsoft 365 som t.ex (Microsoft 365)Syn , Ord och andra produkter, men du kan inte längre söka efter filer.

På tal om e-postintegration kan du skicka ett e-postmeddelande, hitta e-postmeddelanden och till och med fråga Cortana(Cortana) Spela upp alla senaste e-postmeddelanden. Om du säger “spela e-post” kommer meddelandecentret att visa alla senaste e-postmeddelanden. Här är en lista över e-postkommandon

 • Skicka e-post till
 • Visa mig bokstäver från
 • Spela e-post

4]Kalender, möten och team

ställ in cortana möteskalender

Som du kan se Cortana mer produktrelaterat Microsoft och (Microsoft)Windows än med något annat. Ansökan separat från Windows-sökning(Windows Search) kan användas för att göra det användbart för färdigheter som kan få jobbet gjort. Hur(Bara) och mejla, Cortana(Cortana) kan kommunicera med kalender(Kalender) .

 • Skapa nya möten
 • Begär och avboka möten
 • Gå med i ett Microsoft Teams-möte

5]Öppna Windows-inställningar

du kan använda Cortana för att öppna inställningar Windows snabbare än att söka eller använda en mus. Detsamma gäller ansökningar.

Även om du alltid kan säga “Öppna nätverksinställningar”, kan detta också vara sammanhangskänsligt. Om du säger “Jag har problem med nätverksinställningarna” öppnas nätverksinställningarna Windows 10 . När det kommer till appar är det annorlunda. Du måste vara exakt. Om du vill öppna telegram budbärare , måste du uttala hela namnet. När det gäller liknande applikationer har du ett val.

6]Skapa uppgifter och föreslagna uppgifter

Cortana Feature Trips Tricks

du kan använda Cortana för att skapa uppgifter som läggs till i Microsoft ToDo(Microsofts ToDo) , och tillsammans med det Föreslagna uppgifter(Föreslagen uppgift) väljs av AI från Syn Produkter Microsoft och Kalender . De är i ” Föreslagen utmaning(Föreslagen uppgift)” i menyn Cortana. Den här inställningen kan eller kanske inte visas hela tiden, vilket är vad som händer mig för tillfället.

Allt du behöver göra för att lägga till en uppgift är att fråga Cortana(Cortana) skapa en uppgift med ett namn så lägger hon till den. Du kan sedan komma åt den från den officiella webbplatsen.

7]Programinställningar

Cortana integritetskontroll

Cortana erbjuder full kontroll över hur du kan hantera sekretess(Sekretess), senaste sökhistorik och möjligheten att ta bort den från Microsofts sekretesspaneler(Microsoft Privacy Dashboard).

 • Öppna Cortana och klicka på menyn.
 • I kapitlet ” Sekretess(Sekretess) » Du har möjlighet att rensa din historik, komma åt sekretesspanelen och ta bort länken till ditt konto.

Dessutom finns det bara ett fåtal inställningar tillgängliga:

 • Växla väckningsord
 • Föredraget(Föredraget) ingångsläge när det anropas med Win+C

cortana o

Du kan också kontrollera listan över funktioner som är tillgängliga i Cortana genom att klicka på menyn och välja Om. Samma avsnitt letar efter en ny version och uppdaterar den automatiskt vid behov.

Jag hoppas att inlägget handlar om funktionen Cortana tips och råd om Windows 10 användbar efter att du har uppdaterat till den senaste versionen Windows 10 .

Cortana har kommit en lång väg från att vara djupt integrerad i systemet till nu en fristående app i Windows 10. Den har hatats och älskats för många saker, men den förblir i vägen eller det andra. I det här inlägget kommer vi att dela Cortana-funktioner, resor och tricks i Windows 10 v2004 och senare.

Cortana-funktioner, tips och tricks i Windows 10

Microsoft har bantat Cortana, och det handlar mest om kompetens. Här är listan över funktioner och hur du kan använda Cortana i Windows 10.

 1. Fristående app
 2. Byt Microsoft-konto
 3. E-postintegration
 4. Kalenderintegration
 5. Windows-appar och inställningar
 6. Lägg till uppgifter och föreslagna uppgifter
 7. Cortana-inställningar

Observera att funktionerna kontinuerligt kommer att läggas till i Cortana och kan också tas bort. Även om vi kommer att se till att hålla listan så färsk som möjligt, om du hittar något, lägg till i kommentarerna.

1]Fristående app

Cortana Feature Trips Tricks

Microsoft har äntligen beslutat att låta Cortana vara en fristående app istället för att vara knuten till Windows Search och göra alla bakgrundsjobb. Även om den fortfarande är integrerad i sina tjänster kan du välja att inte använda den om du inte vill ha den.

Som sagt, Cortana har förlorat många funktioner också jämfört med sin tidigare version. De kan komma tillbaka så småningom, men det kommer att bli annorlunda. Appen erbjuder nu ett flytande fönster som kan ändras storlek, inte kan inaktiveras, men kan förbli dold och fortfarande anropas med hjälp av wake-word eller kortkommandon.

2]Ändra Microsoft-konto

Cortana Feature Trips Tricks

Du kan nu använda vilket Microsoft-konto som helst med Cortana och inte det som är kopplat till ditt användarkonto. Det ger användarna friheten att använda ett skolkonto medan du kanske använder ett personligt konto på Windows 10-dator.

 • Om du inte har loggat in kan du öppna Cortana och logga in med vilket konto som helst.
 • Om du av misstag loggade in med samma konto, öppnar du Cortana och klickar sedan på menyn med tre punkter.
 • Välj att logga ut och logga sedan in igen.
 • Kontot kommer att läggas till i din kontolista så att du kan använda det igen om du byter.

3]Skicka och kontrollera e-postmeddelanden

e-postkunskaper Cortana

Cortana har färdigheter som är starkt integrerade i Windows och Microsoft 365-produkter som Outlook, Word och andra produkter, men du kan inte söka efter filer längre.

På tal om e-postintegration kan du skicka ett e-postmeddelande, hitta e-postmeddelanden och till och med be Cortana att spela upp alla senaste e-postmeddelanden. Om du säger spela e-post, kommer det att visa meddelanden om alla de senaste e-postmeddelandena i åtgärdscentret. Här är listan över e-postkommandon

 • Skicka e-post till
 • Visa mig e-postmeddelanden från
 • Spela e-post

4]Kalender, möten och team

ställa in kalendermöte Cortana

Som du kan se handlar Cortana mer om Microsoft-produkter och Windows än något annat. Separerad från Windows Search kan appen användas för att göra den användbar för färdigheter som kan få jobbet gjort. Precis som e-postmeddelanden kan Cortana också prata med Kalender.

 • Skapa nya möten
 • Fråga och ställ in möten
 • Gå med i Microsoft Teams möte

5]Öppna Windows-inställningar

Du kan använda Cortana för att öppna Windows-inställningar snabbare än du skulle söka eller använda musen. Detsamma gäller ansökningar.

Även om du alltid kan säga öppna nätverksinställningar, men det kan också vara kontextuellt. Om du säger “Jag har problem med nätverksinställningar” öppnas Windows 10 nätverksinställningar. När det kommer till appar är det annorlunda. Du måste vara exakt. Om du vill öppna Telegram Messenger måste du säga hela namnet. När det gäller liknande appar har du möjlighet att välja.

6]Skapa uppgifter och föreslagna uppgifter

Cortana Feature Trips Tricks

Du kan använda Cortana för att skapa uppgifter som läggs till i Microsofts ToDo, och tillsammans med detta plockas föreslagna uppgifter upp med hjälp av AI från Outlook, Microsoft-produkter och Kalender. Dessa finns under Föreslagen uppgift, som visas under Cortana-menyn. Den här inställningen kanske eller kanske inte visas hela tiden, vilket händer med mig just nu.

För att lägga till en uppgift behöver du bara be Cortana att skapa en uppgift med ett namn, så lägger den till den. Du kan sedan komma åt den från den officiella webbplatsen.

7]Appinställningar

cortana integritetskontroll

Cortana erbjuder fullständig kontroll över hur du kan hantera sekretess, senaste sökhistorik och möjligheten att ta bort den från Microsoft Privacy Dashboard.

 • Öppna Cortana och klicka sedan på menyn.
 • Under Sekretess har du möjlighet att rensa historik, tillgång till sekretessinstrumentpanelen och ett alternativ för att ta bort länken till kontot.

Förutom detta finns det bara ett fåtal inställningar tillgängliga:

 • Växla Wake word
 • Föredraget inmatningsläge när det anropas med Win+C

cortana om

Du kan också kontrollera listan över funktioner som är tillgängliga med Cortana genom att klicka på menyn och sedan välja Om. Samma avsnitt letar efter nya versioner och uppdateras automatiskt vid behov.

Jag hoppas att inlägget om Cortana-funktionen, tips och tricks på Windows 10 kommer till användning efter att du uppdaterat till den senaste versionen av Windows 10.

Relaterade Artiklar

Back to top button