Corsair visar upp sina nya Vengeance DDR5 RAM-minnen

Corsair Vengeance DDR5 © Corsair

De DDR5 minne är på väg att landa hos våra återförsäljare: Corsair är helt enkelt en av de första att rita.

Om några veckor kommer Intel att marknadsföra sina första Alder Lake-plattformar. De kommer att bestå av en 12:e generationens processor – den berömda Alder Lake därför – och en ny styrkrets, Z690, som kommer att tillåta användningen av DDR5.

Minimalistiska hårspännen

Corsair tänker inte hoppa på tåget och presenterar redan DDR5-versionen av ett av sina stora märken av RAM-moduler, Vengeance… i DDR5.

Som vanligt kommer dessa remsor att vara ganska minimalistiska med en liten kylfläns av metall och, uppenbarligen, inga lysdioder eller speciella tillbehör. Det är också bra att specificera att Corsair för tillfället inte har avslöjat de exakta särdragen för sina barer: vårt lillfinger säger oss att allt detta ännu inte är helt slutfört.

Corsair Dominator DDR5 © Corsair

Å andra sidan vet vi från en pålitlig källa att Corsair även kommer att ha Dominator-bars i DDR5. Dessa borde vara lite rikare utrustade, med speciellt RGB-lysdioder.

Slutligen är det alltid intressant att notera att Alder Lake-plattformen också kommer att finnas i en DDR4-kompatibel version, där Intel har valt en smidig övergång med sin nya arkitektur.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button