Corsair rullar ut två nya mekaniska speltangentbord med optiska switchar

Corsair K70 PRO OPX © Corsair

Corsair stärker sitt utbud av speltangentbord mekanisk med två produkter utrustade med optiska omkopplare: K60 PRO TKL och K70 PRO OPX.

Tillgängliga idag, dessa två nya bebisar från den amerikanska tillverkaren är högpresterande tack vare den egenutvecklade Corsair OPX-teknologin. Tillverkaren har även annonserat en vit version av sin berömda K70 PRO RGB i miniformat, passande namnet “K70 PRO Mini Wireless”.

Två nya tangentbord inom optik

Det mest utmärkande inslaget i dessa senaste ankomster till Corsair är förstås närvaron av optiska switchar stämplade OPX. Dessa lovar extremt flytande exekveringshastighet med ett aktiveringsavstånd på endast 1 mm.

Som namnet antyder ignorerar K60 PRO TKL det numeriska tangentbordet för att erbjuda en mer kompakt form, i vitt eller svart. Den drivs av en löstagbar USB Type-C-kabel och erbjuder en röstningsfrekvens upp till 8 000 Hz. Den visar individuella RGB-belysta nycklar, som var och en har genvägar för enkel åtkomst till olika funktioner.

Corsair K60 PRO TKL © Corsair

K70 PRO OPX är tänkt att vara ett komplett och konkurrenskraftigt tangentbord, alltid i vitt eller svart och drivs av USB-C. Detta involverar särskilt AXON Hyper-Processing-teknologi för ökad körhastighet, såväl som olika funktioner för konkurrerande spelare.

Tangentbord finns redan med en ny färg för K70 PRO Mini

Oavsett om det är för spel eller till och med för dagligt bruk, är dessa två tangentbord tänkta att följa med dig under lång tid, med en aviserad uthållighet på upp till 150 miljoner tangenttryckningar. Deras hållbarhet sträcker sig också till deras tunna och starka aluminiumdesign.

Förutom dessa två tangentbord som sticker ut främst tack vare sina optiska switchar, har Corsair även presenterat den vita versionen av den trådlösa lillebror till K70 PRO RGB. Som namnet antyder har denna Mini Wireless-version en formfaktor på 60 % och har CHERRY MX-switchar som drar nytta av mer avancerad RGB-belysning än den klassiska versionen av denna modell.

Corsair K70 PRO Mini Wireless vit © Corsair

Dessa tre nya tangentbord finns redan tillgängliga på Corsairs hemsida eller från svurna återförsäljare. K60 PRO TKL visas till priset av 149,99 euro, K70 PRO OPX för 219,99 euro, och K70 PRO Mini Wireless erbjuds till det inte så låga priset på 189,99 euro.

Källa: Corsair

Relaterade Artiklar

Back to top button