Corsair passerar läsfältet på 10 000 MB/s med sin nya PCIe 5.0 SSD

Corsair MP700 PCIe 5.0 SSD © Corsair

En ny generation av SSD är på väg att spetsa nässpetsen med, som ett resultat, prestanda upp kraftigt.

Om det inte var det första att göra tillkännagivanden angående sina PCI Express 5.0 SSD:er så tänker Corsair inte heller vara den sista och medan tåget fortfarande är på stationen kommer amerikanen med några tillkännagivanden.

AMD AM5-plattformsstöd

Förra året var Intel först med att presentera en plattform som kan utnyttja både DDR5-minne och PCI Express 5.0, Alder Lake. AMD hade för sin del inte så bråttom och detta dubbla stöd kommer bara att ske med AM5-plattformen.

Corsair MP700 PCIe 5.0 SSD © Corsair

Detta fungerar som ett stöd för Ryzen 7000-processorerna och det bör komma i september. PC-jättarna kommer båda att ha flyttat till PCI Express 5.0 då, med Intel ytterligare cementerat sitt engagemang med den förestående releasen av Raptor Lake CPU-generationen.

För några dagar sedan tillkännagav Corsair sitt stöd för AM5-plattformen och bekräftade samtidigt att branschen väntade på ett bredare stöd för PCI Express 5.0 för att vända sig till denna nya teknik. Så verkar det vara idag.

Prestanda upp cirka 40 %

Den – partiella – presentationen av MP700 SSD går i denna riktning och gör att Corsair kan ta steget upp med en SSD som den förstås presenterar som revolutionerande. Corsairs siffror är förvisso imponerande, men omöjligt att inte också bli lite besviken.

Corsair MP700 PCIe 5.0 SSD © Corsair

Faktum är att amerikanen förklarar att MP700 klarar hastigheter på 10 GB/s i sekventiell läsning och 9,5 GB/s i sekventiell skrivning. Höga värden, betydligt högre än vad vi fick på MP600 Pro XT, en av de snabbaste PCIe 4.0 SSD:erna.

Corsair är dock fortfarande långt ifrån de värden som vissa avancerat och även långt ifrån den bandbredd som PCIe 5.0 tillåter (15,8 GB/s). Slutligen, även om de mest kapabla PCIe 4.0 SSD:erna redan är dyra, är vi naturligtvis oroliga för att priserna kommer att skjuta i höjden ytterligare.

Källa: Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button