Corsair och G.Skill tillkännager AMD EXPO-kompatibel DDR5 för effektivare överklockning

G.Skill Flare X5 DDR5 EXPO © G.Skill

Mellan” skön plats » och stöd för EXPO-profiler, frågan om DDR5 på AMD är Ryzen 7000 mer komplex än den ser ut.

Den nu förestående ankomsten av Ryzen 7000s blir därför en möjlighet för AMD att hänga upp vagnarna med Intel och erbjuda PCI Express 5.0 såväl som DDR5 på sin AM5-plattform.

EXPO-profiler?

Älskare avöverklockning alla känner till förkortningen XMP för Extrem minnesprofil. Designad av Intel för att förenklaöverklockning minne på sina plattformar, kommer det snart att få konkurrens från ett liknande verktyg, men föreställt av AMD, som du kan föreställa dig.

AMD Ryzen 7000 Zen 4 AM5 © AMD

Detta nya verktyg, kallat EXPO, för Utökade profiler för överklockning, logiskt syftar till att förenklaöverklockning minne på AM5 moderkort. Principen är att dra fördel av de bästa frekvenserna och de bästa timingarna utan att kompromissa med PC:ns stabilitet.

AMD Ryzen 7000 Zen 4 AM5 © AMD

Någon tillverkare kommer uppenbarligen inte att kunna certifiera sin DDR5 EXPO utan att visa “vit tass”: detta kommer att göras så enkelt som möjligt genom att detaljera processen som ledde till frekvensen och tidpunkterna som lagts fram av modultillverkaren.

Flera byggare på bron

När AMD presenterade AM5-plattformen för internationell press, påpekade AMD att minst 15 kit lanserade av fem tillverkare kommer att ingå i den. Vi hittade sedan namnen på AData, Corsair, Geil, G.Skill och slutligen Kingston.

Två av dem var snabba med att presentera sina produkter och Corsair var först med att skicka sitt pressmeddelande till oss. Ingen överraskning, amerikanen tillkännager lanseringen av Dominator Platinum RGB DDR5 för AMD, Vengeance RGB DDR5 för AMD och Vengeance DDR5 för AMD-kit med hastigheter upp till 6000 MT/s och EXPO-stöd.

G.Skill DDR5 EXPO © G.Skill

Tvåa på banan, G.Skill tillkännager två kit, Trident Z5 Neo och Flare X5. Flera varianter av dessa kit kommer att finnas tillgängliga med olika frekvenser och timings. Det enklaste sättet är att konsultera tabellen ovan för att se tydligt. Medan Corsair framkallar en tillgänglighet ” omedelbar “, G.Skill talar bara om en utgång” under september “.

Källa: pressmeddelanden

Relaterade Artiklar

Back to top button