Corsair lanserar PC Builder: din 100 % personliga PC, levererad monterad

Corsair Logotyp Svart © Corsair

Om du är ett fan av Corsair och verksamheten med att bygga en PC skrämmer dig, vet att varumärket lanserar sin egen webbplats PCBuilder.

Fortfarande i sin linda erbjuder sajten redan ett brett urval av produkter för fodral, grafikkort, processor, moderkort, strömförsörjning och många andra parametrar.

Varv

Webbplatser som låter dig bygga din PC från A till Ö och få den färdigmonterad med delar från många tillverkare har funnits länge. Och det är Corsairs tur att komma igång, tack vare dess breda urval av delar av alla slag och hjälp av många andra partners.

För närvarande erbjuder PC-tillverkaren i Corsair-stil bara att bygga en PC från grunden. Men sajten bör snart erbjuda möjligheten att bygga en PC baserad på en befintlig modell eller ladda en konfiguration som rekommenderas av märket.

Verktyget syftar till att vara så tillgängligt som möjligt, även för nykomlingar i den fascinerande världen av PC-redigering. Det kan verkligen vara ganska lätt att gå vilse i tekniska termer, att välja delar som är inkompatibla eller har en dålig synergi mellan dem… eller helt enkelt delar som inte passar i det fall som fångar ens blick.

Som sådant kommer verktyget att följa med dig i varje steg av valet av komponenter för att erbjuda dig de bästa möjliga kombinationerna. För att göra detta kommer webbplatsen att baseras på en stor databas som matas av de myriad av befintliga produkter för varje komponent.

En välfylld PC Builder

Till övningen testade vi verktyget för att se vad det har att erbjuda. Helt naturligt börjar monteringen av en PC med valet av grafikkort, processor och moderkort. På dessa tre punkter erbjuder Corsair-verktyget ett brett urval av olika tredjepartstillverkare.

För grafikkort har vi både NVIDIA (från RTX 2080 till RTX 3090) och AMD (Radeon 6800 XT och 6900 XT). På processorsidan har vi förstås Intel (från 10:ane vid 12e generation) och AMD Ryzen (från 5 3000X till 9 5950X). För moderkortet finns också ett stort urval av tredjepartstillverkare.

Observera att när den monterade PC:n lades till i kundvagnen, räknades inte dessa varor in i det belopp som skulle betalas. Detta kan bero på tillgängligheten av delar (särskilt för grafikkort) eller en beräkning som görs senare. När det gäller fodralet, kylningen, RAM-minnet eller SSD:n så kommer denna del av monteringen främst att erbjuda Corsair-utrustning, vilket väl beaktas vid beställning.

Om du vill prova verktyget själv, citeras Corsair PC-tillverkares webbplats direkt i källan nedan.

Om samma ämne:
Goda nyheter: priser och tillgänglighet för AMD- och NVIDIA-grafikkort återgår sakta till det normala

Källa: Corsair

Relaterade Artiklar

Back to top button