Coola nya funktioner i Google Chrome v73

Senaste stabila versionen av Google Krom , version 73(version 73) har några roliga nya funktioner värda att prata om. Verkligen(Verkligen) som ens pratar om den senaste versionen webbläsare(webbläsare) ?

Dessa funktioner är dock unika och användbara för nästan alla. Medan du håller på, kolla in några fantastiska funktioner Krom som du redan borde använda.

Automatisk bild i bild

Det skulle vara trevligt att kunna växla mellan appar medan videochatt(videochatt) med någon och videon fortfarande skulle vara synlig? Nu finns den tillgänglig i Krom . För andra enheter än Android det kräver fortfarande att du klickar på en knapp, men för enheter Android det sker automatiskt.

Det kan verkligen hjälpa när du chattar med någon där inne videochatt(videochatt) och du vill titta på något annat, som affärsrapport(affärsrapport) , fortsätter samtalet. Om du gillar det kan du också ta en titt på några tillägg Krom för att förbättra din prestation.

https://gfycat.com/ifr/GranularWiltedGoldeneye

Google arbetar med att göra det automatiskt på alla enheter, så håll utkik efter det i framtida utgåvor.

progressiv webbappar fungerar överallt(Webbappar fungerar överallt)

Progressiv webbapplikation(Progressiv webbapp) PWA ) kan ställas in som skrivbordsapplikation,(skrivbordsapp) men det fungerar faktiskt på webben. Denna funktion är nu tillgänglig för användare Mac OS hur det var för Windows ,
Chrome OS och linux .

Pete LePage(Pete LePage), utvecklarrådgivare(utvecklaradvokat) Google förklarar: ” Progressiv webbapplikation(En progressiv webbapp) snabb och pålitlig; lastar och går alltid med samma hastighet, oavsett nätverksanslutning. (nätverksanslutning.)”Du kan försöka PWA(PWA) med appar som Twitter Lite och Pinterest.

Säker DataSaver

I Chrome(Chrome) under lång tid det finns en DataSaver-funktion(DataSaver-funktion) . Det är hur Google komprimerar webbsidor på sina servrar för att ge dig en sida av bra kvalitet men med mycket mindre filstorlek(filstorlek) .

Det var inte alltid tillgängligt för HTTPS-trafik(HTTPS-trafik) . Nu är det. Påstående Google är att han kan … förkorta(…minska) dataanvändning till 90 % laddar sidor två gånger snabbare”.

Hantera media med dina medianycklar

Om ditt tangentbord har tangenter för uppspelning, paus, spola tillbaka och andra multimediakommandon, kommer de nu att fungera med media i Krom . Det fungerar inte perfekt ännu, eftersom inte alla mediaspelare stöder det. Räkna dock med att detta sker snart.

Mörkt läge för macOS

Innan Chrome v73 du var tvungen att installera teman från tredje part för att få mörkt läge i din webbläsare. Google har redan förberett det för macOS och arbetar på det för Windows .

Mörkt läge(Mörkt läge) är en praktisk funktion för nattvisning. Det är mycket lättare för ögonen för de flesta. Ta en titt på jämförelsen sida vid sida nedan.

Google känner igen DuckDuckGo

webb(Web)webbläsare bäddar ofta in åtkomst till sökmotorer, så allt du skriver in i adressfält,(adressfältet) kan bli en sökning. Krom(Chrome) var Google Microsoft Bing och Yahoo!

Inbyggd för inte så länge sedan. I v73 aktiverade de säker sökmotor (säker sökmotor)DuckDuckGo . Genom att sätta DuckDuckGo som standardsökmotor(standard sökmotor), kan du avsevärt minska mängden information som Google samlar om dig. Vi rekommenderar att du försöker.

Andra fördelar

Chrome v73 det finns många andra funktioner, men de flesta fungerar i bakgrunden, vilket gör arbetet snabbare och säkrare. Eller så är funktionerna mer avsedda för webbutvecklare(webbutvecklare) så att de kan ge dig den bästa upplevelsen på webbplatserna de gör.

Om du är intresserad av att lära dig mer om dessa funktioner kan du hitta dem på developer.google.com(developers.google.com) och chromestatus.com.

Googles senaste stabila version av Chrome, version 73, har några roliga nya funktioner som gör den värd att prata om. Verkligen, vem pratar någonsin om den senaste versionen av en webbläsare?

Ändå är dessa funktioner unika och användbara för nästan vem som helst. Medan du håller på kan du lära dig om några fantastiska Chrome-funktioner som du redan borde använda.

Auto bild-i-bild

Skulle det inte vara trevligt att kunna bläddra fram och tillbaka mellan appar samtidigt som du har en videochatt med någon, och videon förblir synlig? Det är tillgängligt i Chrome nu. För icke-Android-enheter kräver det fortfarande att du klickar på en knapp för att få det att hända, men för Android-enheter sker det automatiskt.

Det här kan verkligen hjälpa när du har en videochatt med någon och du vill titta på något annat som en affärsrapport samtidigt som du fortsätter konversationen. Om det tilltalar dig bör du också ta en titt på några Chrome-tillägg för att öka din produktivitet .

https://gfycat.com/ifr/GranularWiltedGoldeneye

Google arbetar med att göra det automatiskt på alla enheter, så håll utkik efter det i framtida versioner.

Progressiva webbappar fungerar överallt

En progressiv webbapp (PWA) kan installeras som en stationär app, men den körs verkligen på webben. Den här funktionen är nu tillgänglig för MacOS-användare, som den har varit för Windows, Chrome OS och Linux.

Pete LePage, utvecklarförespråkare hos Google, förklarar: “En progressiv webbapp är snabb och tillförlitlig; alltid laddar och presterar med samma hastighet, oavsett nätverksanslutning.” Du kan få en smak av PWA:er med appar som Twitter Lite och Pinterest.

Säker DataSaver

Chrome har haft DataSaver-funktionen ett tag nu. Det är så Google kommer att komprimera webbsidor på sina egna servrar så att de kan leverera sidan till dig i bra kvalitet men en mycket lägre filstorlek.

Det var inte alltid tillgängligt för HTTPS-trafik. Nu är det. Påståendet från Google är att det skulle kunna “…minska dataanvändningen med upp till 90 % och ladda sidor två gånger snabbare.”

Styr media med dina medianycklar

Om ditt tangentbord har tangenter för uppspelning, paus, spola tillbaka och andra mediekommandon, kommer de nu att fungera med media i Chrome. Det fungerar inte perfekt än eftersom inte alla mediaspelare stöder det. Räkna med att det händer snart.

Mörkt läge för macOS

Innan Chrome v73 var du tvungen att installera teman från tredje part för att få mörkt läge i din webbläsare. Google har lagat det för macOS nu och arbetar med det för Windows.

Mörkt läge är en trevlig funktion för att surfa på natten. Det är mycket lättare för ögonen för de flesta. Ta en titt på jämförelsen sida vid sida nedan.

Google erkänner DuckDuckGo

Webbläsare kommer ofta att bygga in åtkomst till sökmotorer så att vad du än skriver i adressfältet kan bli en sökning. Chrome har haft Google, Microsofts Bing och Yahoo!

Inbyggd ett tag nu. I v73 har de inkluderat den säkra sökmotorn, DuckDuckGo. Genom att ställa in DuckDuckGo som din standardsökmotor kan du drastiskt minska mängden information som Google samlar in om dig. Vi rekommenderar att du provar det.

Andra funktioner

Det finns en mängd andra funktioner i Chrome v73, men de flesta av dem fungerar tyst i bakgrunden för att göra saker snabbare och säkrare. Eller så är funktionerna mer för webbutvecklare för att de ska kunna ge dig en bättre upplevelse på webbplatserna de gör.

Om du är intresserad av att läsa mer om dessa funktioner kan du gå till developers.google.com och chromestatus.com.

Relaterade Artiklar

Back to top button