Consecration for Futuroscope, som vann ett internationellt prestigefyllt pris för sin senaste show

Drömnyckeln Futuroscope © Futuroscope

Den berömda franska nöjesparken har precis fått priset för den bästa multimedia-kreativa showen i världen för sin nya nattshow, ” Nyckeln till drömmar “.

Detta är en riktig helgning för Futuroscope, som lyser sedan öppningen 1987 med sitt tekniska kunnande och som verkar ha bevisat det än en gång. Nöjesparken, som ligger nära Poitiers, fick verkligen, för några dagar sedan i Orlando, Brass Ring Award från Mest kreativa multimedia spektakulära. Ett prestigefyllt pris som belönar den bästa kreativa multimediashowen i världen för sin nya nattshow.

Futuroscope belönades med en riktmärke i den globala attraktionersbranschen

Belöningen är smickrande för Futuroscope. Att ta emot en Brass Ring Award i Orlando i USA, på nöjesparkernas land, är ett privilegium som inte händer varje år, långt ifrån. Destinationen i Wien belönades med den årliga IAAPA Brass Ring Awards för sin show ” Nyckeln till drömmar », en original skapelse från parkteamen.

Showen som blandar ljud, vatten, ljus och pyroteknik berättar historien om Drömmarnas nyckel som just har försvunnit, medan den regerade över Drömmarnas värld. Så mardrömmar ersätter gradvis drömmar. Och utan drömmar försvinner mänskligheten i sin tur. Sandmannen och den lärda Ada bestämmer sig därför för att gå på jakt efter nyckeln genom Drömmarnas värld.

För Rodolphe Bouin, presidenten för Futuroscopes direktör, detta pris ” hyllar den tekniska, konstnärliga och narrativa förträffligheten hos Futuroscopes kreativa team “. Parken är också den enda i Frankrike som har fått ett av de 35 priser som delas ut i år. Puy du Fou vann en belöning, men bara tack vare sitt spanska dotterbolag.

Nyckeln till drömmar

En svindlande 25 minuters show

Spelas varje kväll på kvällen med vattenteatern som inramning på en lekplats på mer än 7 000 m², Nyckeln till drömmar designades av Futuroscope i samarbete med en av världens ledare inom skapandet av nattliga shower, ECA2, som arbetar tillsammans med det för fjärde gången med produktionen av en show i parken.

Den 25 minuter långa showen, som tog ett och ett halvt år att utveckla, kännetecknas av en ny teknisk innovation, Iris. Denna hybrid multimediaprototyp, bestående av 8 rörliga vattenstrålar och 5 stora lågor placerade i änden av en motoriserad arm 7 meter hög, kan ledas både horisontellt och vertikalt, beroende på meningen med berättelsen. Den täcker 300 m² videoprojektionsyta och lasereffekter. En annan struktur, “Vortex”, generös med 28 ton rostfritt stål och aluminium, inbäddar inte mindre än 157 facetter som representerar en projektionsyta på 270 m². Bilderna bearbetas i 3D för bättre videoprojektion.

Totalt, Nyckeln till drömmar kommer till liv med 100 vattenstrålar och 20 lågor, förutom 300 ljuspunkter, dussintals ljuskällor, 4 lasrar och ett ljudsystem med 40 högtalare som förstärker den uppslukande aspekten av showen. Den pyrotekniska fresken sträcker sig över 100 mx 100 m. Futuroscopes 9 HD-videoprojektorer tillåter videoprojektion över en yta på 1 700 m². Vad man ska ta fulla ögon.


Relaterade Artiklar

Back to top button