Connected Home over IP-projekt: allt om detta projekt

Den växande närvaron av IoT-enheter

Antalet IoT-enheter fortsätter att öka . Det här är alla de där datorerna som vi har hemma kopplade till nätverket. Vi pratar till exempel om tv-apparater, glödlampor, videospelare… Det finns många alternativ och vi har fler och fler av dem till vårt förfogande.

Allt detta leder till att tillverkare letar efter ett sätt att skapa protokoll och tekniker som är mer i samklang med användarnas verkliga behov. De nätverk trådlöst i synnerhet, Wi-Fi-nätverk har genomgått en stor förändring på senare tid. Numera är de mer stabila, täckningen är bättre och även hastigheten.

Projektanslutet hem över IP är inget annat än ett projekt som försöker gå framåt i denna riktning. Målet är att säkerställa att utrustningen som är ansluten till nätverket i vårt hus är bättre förberedd. Det är en standard som försöker förena anslutningarna av IoT-enheter i vårt hem.

Vad är Project Connected Home Over IP

När vi pratar om Project Connected Home Over IP syftar vi på en sammanslagningsprotokoll där flera företag har arbetat över hela världen. Det är ett sätt att homogenisera anslutningarna av IoT-enheter i våra hem för att uppnå bättre prestanda.

Företag gillar Apple, Google eller Amazon arbetat med detta projekt . Problemet idag är att när vi köper en IoT-enhet kan vi hitta olika alternativ. Vi har flera protokoll som fungerar på liknande produkter. Detta kan leda till kompatibilitetsproblem och i slutändan ett negativt betyg för användarna.

Vad de letar efter med Project Connected Home Over IP är att undvika detta. Målet är att standardisera dessa standarder. Naturligtvis kan varje standard ha sina fördelar och nackdelar, som man kan föreställa sig. Ett exempel är ZigBee och Wi-Fi-enheter, som, även om båda arbetar på 2,4 GHz-spektrumet, inte kan fungera i kombination.

Idag de flesta IoT-enheter tillåta endast en standard. Det betyder att de kan vara kompatibla med ZigBee eller Wi-Fi, men inte båda. Vi skulle också kunna ha en glödlampa som stöder Bluetooth men inte Wi-Fi, till exempel. Om tillverkare vill ge mer kompatibilitet till sina produkter, måste de lägga till ytterligare hårdvara, vilket innebär extra kostnad.

Utöver det kan varje standard ha sina egna sårbarheter och brister. Det är här Vad gör Project Connected Home Over IP? som försöker skapa ett enhetligt protokoll för alla IoT-enheter. Det är inte avsett att ersätta Wi-Fi, Bluetooth eller ZigBee; vad han vill är att ta det bästa av var och en för att skapa ett enhetligt protokoll.

Den är huvudsakligen baserad på internet protokoll (IP), som har funnits i många år. Tanken är att ena en standard. Detta är något som kommer att hjälpa IoT-enheter att bli mer kompatibla och även att tillverkare behöver färre resurser för att köra sin utrustning korrekt.

Om alla datorer använde samma IP-standard, där skulle ha färre kompatibilitetsproblem. En enhet skulle inte behöva ha så många standarder eller protokoll för att fungera korrekt och vara kompatibel med andra.

Kort sagt, för att sammanfatta allt vi har nämnt, är syftet med Project Connected Home Over IP inget annat än att tillåta användare att skaffa vilken IoT-enhet som helst som är kompatibel med annan utrustning utan problem.

Relaterade Artiklar

Back to top button