ColorOS 13 kommer i beta, upptäck listan över kompatibla smartphones

Oppo Find X5 Pro © © Marc Mitrani för Clubic

Efter förhandsvisningen avAndroid 13 som erbjuds av Oppo och OnePlus på vissa enheter, här kommer ColorOS 13… Åtminstone i beta. Vi inventerar de berättigade modellerna.

Försoning mellan Oppo och OnePlus förpliktar, de två varumärkena kommer gradvis att förlita sig på ColorOS, Android-överlägget som ursprungligen designades av Oppo och var avsett för dess produkter. Som väntat kommer nästa version av programvaran, ColorOS 13, därför att komma på minst en enhet stämplad OnePlus… och initialt i Kina.

Vilka kvalificerade enheter från Oppo och OnePlus?

Sammantaget och som påpekats XDA-utvecklareendast en liten handfull modeller är för närvarande kvalificerade för den första betaversionen av ColorOS 13. Beta som du måste registrera dig för först.

Här är de berörda modellerna i detta skede:

  • Oppo Find X5 Lite
  • Oppo Find X5
  • Oppo Find X5 Pro
  • Oppo Find N (vikbar smartphone marknadsförs endast i Kina)
  • OnePlus 10 Pro

Hur registrerar jag mig för ColorOS 13 beta?

För att registrera dig för ColorOS 13 beta med någon av Oppo-smarttelefonerna som anges ovan krävs en uppdatering till den senaste versionen av ColorOS 12 i förväg. Gå sedan till avsnittet “Om” på enheten via inställningarna, klicka på ColorOS-versionsbannern högst upp på skärmen, välj alternativet “Provversioner” i menyn med de tre små prickarna på nästa sida, följ sedan instruktionerna för registrering.

OnePlus 10 Pro-användare kommer att behöva följa en liknande process. Återigen krävs installation av de senaste tillgängliga uppdateringarna för OxygenOS. Du måste sedan gå till avsnittet “Om” i inställningarna, varefter du kan slutföra en registreringsförfrågan.

Notera i alla fall att betaversionen av Color OS 13 till en början kommer att beviljas i stök och snålt av Oppo och OnePlus. Dessutom, och som nämnts ovan, är denna beta för närvarande reserverad för kinesiska användare av OnePlus 10 Pro. Anledningen är enkel: västerländska användare av enheten kommer att få OxygenOS 13. På våra breddgrader väntas det stora språnget från OnePlus till ColorOS inte på minst flera månader.

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button