ColorOS 12: vad är nytt i programmet för OPPO, OnePlus och realme smartphones?

ColorOS 12 © © OPPO

OPPO avslöjade nyligen vad nästa uppdatering av dess operativsystem, ColorOS 12, har i beredskap för oss. smartphones OPPO, OnePlus och realme. På programmet, visuella förändringar, förbättrad prestanda, men också nya funktioner och framsteg i sekretessinställningar.

Medan det talas mer och mer om Android 12-uppdateringen i början av läsåret 2021, avslöjar smartphonetillverkare gradvis de nya funktionerna i sina dedikerade överlägg. Bland dem har ColorOS, applicerat på smartphones från tre stora märken på marknaden, mycket att göra med att behålla sina kvaliteter, som uppskattas av användare och hyllas av kritiker.

Läs också:
OnePlus: sammanslagning av OxygenOS med ColorOS kommer att tillåta upp till 4 år av säkerhetsuppdateringar för Android

Visuella förändringar och prestandaförbättringar vid horisonten

ColorOS 12 tar med sig sin del av estetiska förändringar, med uppfriskande visuella nyheter. Ikonerna är särskilt omgjorda, standardiserade i en kvadratisk form med rundade hörn och i akrylstil.

För den här uppdateringen betonar OPPO en tydlig förbättring av prestanda på mjukvarusidan, och lovar särskilt en vinst i flytande animationer. Målet för den kinesiska tillverkaren skulle vara att göra användarupplevelsen ” mer realistisk, mer flytande och mer intuitiv » ; För att göra detta integrerar ColorOS 12 en artificiell intelligensalgoritm vars syfte är att minska eftersläpningen, i synnerhet genom att prioritera vissa applikationer efter användarvanor.

Vi kommer inte att underlåta att kontrollera i test om prestandavinsterna som utlovats av OPPO är verifierade i användning.

Läs också:
OPPO lanserar sina Reno6 Pro 5G och Reno6 5G, fokusera på fotot

Nytt sidofält, anslutning över skärmar och datasekretess i ColorOS 12

Utöver funktionerna som kommer med Android 12-uppdateringen, introducerar OPPO välkomna nya funktioner på sin överlagring. Först och främst ger en intelligent sidofält 2.0 nya verktyg som bland annat gör det möjligt att spela musik från olika streamingtjänster eller visa en prisjämförelse på e-handelssajter.

OPPO introducerar också ett anslutningssystem mellan skärmen för att förenkla anslutningen mellan din smartphone och din PC. Detta gör det möjligt för användare att enkelt dela filer mellan sina enheter eller till och med styra sin smartphone från sin PC. Dessutom har OPPO med ColorOS 12 avslöjat en helt ny skärmdelningsfunktion i bilen, kompatibel med tredjeparts navigeringsappar för enkel åtkomst på deras fordonsskärm.

ColorOS 12 © © OPPO

Centralt för många uppdateringar, integritet och säkerhet förbättras också av Android 12, och ColorOS 12 lägger till ytterligare ett lager. Från och med nu kommer OPPO-smarttelefonanvändare systematiskt att meddelas när en applikation använder sin smartphones mikrofon, kamera eller plats. En behörighetspåminnelsefunktion kommer också att skicka meddelanden för att fråga användaren om de ska tillåta tredjepartsappar att samla in data i bakgrunden.

Slutligen låter ColorOS 12 dig hantera de olika behörigheterna i detalj för att hjälpa användare att förstå dem och administrera dem enligt deras personliga intressen.

Läs också:
OnePlus 9 välkomnar ett nytt Xpan-fotoläge som en hyllning till Hasselblad Xpan

ColorOS 12 lanseringsschema tillkännages delvis

Slutligen delade tillverkaren lanseringsschemat för ColorOS 12 på sin smartphoneflotta. Den första modellen som får uppdateringen borde utan tvekan vara OPPO Find X3 Pro. Det kommer också att vara möjligt att ladda ner en betaversion dedikerad till OPPO Find X3 och OnePlus 9, öppen för allmänheten i oktober.

De lite äldre Find X2- och Reno 6-serierna bör få tillgång i november. Reno 5 och OnePlus 8 kommer att dra nytta av ColorOS 12 i december. OPPO har ännu inte delat realme smartphones uppdateringsdatum, men företaget sa att dess överlagring kommer att täcka det bredaste utbudet av smartphones i dess historia, vilket tyder på att olika modeller av märket kommer att påverkas.

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button