Color OS får en ny funktion som låter dig upptäcka dolda kameror

Oppo Find X5 Pro © © Marc Mitrani för Clubic

En nästa uppdatering av Färg OS 12den kinesiska tillverkarens interna överlägg, kommer att tillåta användare att bättre skydda sig mot spionenheter.

En ny applikation kommer att tillåta dem att upptäcka dolda övervakningskameror i ett hem eller hotellrum.

En applikation för att upptäcka dolda kameror

Den nya ColorOS 12.1-uppdateringen kommer att ge ett nytt lager av säkerhet. Om övervakningskameror och andra miniatyrenheter utformades för att säkerställa säkerhet och lugn, kan dessa enheter också kapas för att förvandlas till spionprylar, som AirTags. En skrupelfri, till och med farlig metod, som många hyresgäster av boende av Airbnb-typ har upplevt utan deras vetskap. För att förhindra sina användare från att söka i varje hörn av sin hyra och för att skydda deras integritet, kommer Oppo att distribuera en funktion för att upptäcka spionkameror i ett rum.

Mer konkret kommer denna nya funktion att vara tillgänglig i form av en applikation som heter Hidden Camera Detection, som kan laddas ner från Oppo App Market. När den har installerats kommer den att be användarna att stänga av Wi-Fi och sedan släcka och tända belysningen i rummet. En nödvändig manöver för att upptäcka de infraröda ljusen som många kameror avger för mörkerseende. När en dold kamera upptäcks uppmanas smartphoneägaren att flytta runt i rummet tills telefonen avger en signal om att enheten är nära.

Till en början kommer bara Oppo Find X5 och Find X5 Pro att vara kompatibla med den här funktionen, men andra smartphones bör snart dra nytta av det. Tyvärr verkar det bara vara reserverat för det kinesiska överlägget av Oppo för tillfället och det är omöjligt att veta om det kommer att finnas tillgängligt i en framtida ColorOS 12.1-uppdatering i Frankrike.

Källa: Android Authority

Relaterade Artiklar

Back to top button