Colis Privé förvärvar en tjänst för att skicka paket mellan privatpersoner

kartongpaket © Ivan Samkov / Pexels

Tjänsten Colis Privé Store, tidigare HoppStore, kommer att baseras på 3 500 så kallade “närhetsreläer” för att främja transport och leverans av paket mellan individer.

Fördelen med att vara ett dotterbolag är att det är lättare att dra nytta av moderbolagets synergier. Detta är vad som just har hänt med Colis Privé, ett dotterbolag till Hopps Group. För att bättre kunna konkurrera med La Poste och dess Colissimo-tjänst tillkännagav Colis Privé på tisdagen lanseringen av ett “C2C”-leveranserbjudande, med andra ord från individ till individ, som också kan omvandlas till en leveranstjänst från proffs till individ. .

Läs också:
UFC-Que Choisir inleder en grupptalan mot Vinted för vilseledande kommersiell praxis

En fullvärdig konkurrent till Colissimo

Genom att lansera Colis Privé Store blir Colis Privé den första privata leveransoperatören som kan hantera insamling, frakt och leverans av paket mellan individer och mellan proffs och privatpersoner. Företaget med säte i Aix-en-Provence ställer sig därmed upp som en konkurrent till La Poste.

Colis Privé Store är det nya namnet på hoppStore, som som namnet antyder redan var en del av Hopps Group, ett företag som också är baserat i Bouches-du-Rhône, vars del av kapitalet ägs av jätten inom e-Amazon-handeln .

Från och med nu integrerar Colis Privé Store direkt Colis Privé-plattformen (och webbplatsen, som fick en makeover vid detta tillfälle). Målet med företaget är att bygga ett nätverk som lätt kan identifieras på sista mils logistik.

Paket-Privat-Butik

Läs också:
Amazon stämmer för bluff-textmeddelanden som skickats i dess namn

En insamlingsplats mindre än 10 minuter från ditt hem: engagemanget från Colis Privé Store

Principen för Colis Privé Store är enkel. Baserat på dess 3 500 insamlings- och avlämningsställen, alla placerade i lokala butiker, är det nu möjligt för privatpersoner att skicka sina paket till en annan Colis Privé-butik, eller direkt till mottagarnas hem. Colis Privé har verkligen en postlicens som gör att den sedan 2006 kan leverera direkt till brevlådor.

Colis Privé Store erbjuder fyra fraktformat (S, M, L, XL) och en maxvikt på 20 kg från 4,95 euro, med en beräknad leverans, på papper i alla fall, mellan tre och fem dagar, förutom realtid övervakning.

Den privata paketleveransspecialisten lovar varje fransk storstadsperson en Colis Privé-butik mindre än 10 minuter från sitt hem. ” Våra privata och professionella kunder kommer nu att kunna dra nytta av en ny konkurrenskraftig och integrerad fraktlösning var som helst i Frankrike, som gör att de kan leverera antingen till ett annat relä eller till adressatens hem. Colis Privé stärker därmed sin position på denna snabbt växande marknad dedikerad till e-handel inom relä-, hemleverans- och C2C-segmentet. “, reagerade co-presidenten för Colis Privé och medgrundaren av Hopps Group, Frédéric Pons.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button