Co-streaming kommer till Facebook Gaming

Facebook Gaming Costream

Facebook är stolta över att idag meddela lanseringen av en ny funktion för Facebook Gaming.

Alla streamare kan nu dra nytta av funktionen “co-streaming”.

Samströmning för alla på Facebook Gaming

Sedan 2018 har Facebook gett spelandet en stor plats, på samma sätt som Twitch eller YouTube Gaming. Det sociala nätverket erbjuder verkligen sitt eget utrymme, Facebook Gaming, som tillåter användare från hela världen att sända sina vackraste videospelsäventyr.

Idag rullar Facebook ut funktionen “co-streaming” till alla användare. Hittills endast tillgängligt för medlemmar i partnerprogram, funktionen är nu tillgänglig för alla, med en gräns på fyra co-streamers samtidigt. Observera att funktionen inte kräver någon anslutning.

spel på facebook

Med co-streaming vill vi förbättra upptäckten av kreatörer, uppmuntra samarbete mellan dem och förbättra tittarnas övergripande upplevelse. ” säger Facebook. Den amerikanska jätten förklarar att streaming av samma spel med en annan användare kommer att vara fördelaktigt för båda innehållsskaparna.

Detta är uppenbarligen ett viktigt tillskott för Facebook Gaming, särskilt i dess ansträngningar att konkurrera med ogren när det kommer till videospelsströmning, nämligen en viss Twitch (som också erbjuder en liknande funktion, kallad “Squad Stream”).

Kom ihåg att när det lanserades hade Facebook Gaming multiplicerat prestigefyllda partnerskap med många innehållsskapare. Det återstår att se nu om Facebook-plattformen verkligen kommer att lyckas påtvinga sig en dag på denna särskilt komplicerade marknad.

Källa: TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button