CnX Media Player – 4K HDR-videospelare för Windows 10

Om du har en 4K-skärm och vill få bra kvalitet när du tittar på 4K-video behöver du en dedikerad 4K-videospelare. Du kan kontrollera detta gratis 4K HDR videospelare(gratis 4K HDR videospelare) för Windows 10 kallas CnX Media Player . Den har ett brett utbud av filstöd och du kan strömma onlinevideor. Tänk på egenskaper, alternativ etc.

CnX Media Player 4K videospelare

CnX Media Player har ett stort antal funktioner som kan imponera på dig. Några av dem nämns nedan-

 • Öppna efter mapp:(Öppna efter mapp: ) Du hittar den i snabbmenyn “Öppna med”. Du kan bara öppna en video i taget eller flera videor i en mapp. I det senare fallet hittar du alla öppna videor i en speciell panel så att du kan välja och spela upp den du vill med ett klick.
 • Kontrollera videometadata: men för (Kontrollera videometadata:)Windows det finns flera 4K-videospelare, de flesta av dem har inte den här funktionen. Du kan kontrollera metadata för en videofil utan att lämna spelaren. Den visar codec, upplösning, bildhastighet, bithastighet, bitdjup och mer.
 • Byta ljudspår.(Byt ljudspår:) Vissa videor innehåller flera ljudspår. Om du spelar upp en video med mer än ett ljudspår och vill byta från ett till ett annat kan du göra det med det inbyggda alternativet.
 • Ljusstyrka kontroll.(Ljusstyrkahantering:) Oavsett vilken ljusstyrka eller kontrast du har på skärmen kan du justera den. Alla dessa ändringar påverkar endast videospelaren.
 • Strömmande video online.(Strömma onlinevideor:) Förutom att spela upp lokala filer kan du även streama onlinevideor. FYI, det stöder bara HLS , MPEG-DASH och HTTP progressiv .
 • Ämne:(Tema: ) har ditt systemtema som standard, men du kan ändra det med de givna alternativen.
 • Skapa en spellista.(Skapa en spellista:) Om du ofta spelar samma videor kan du skapa en spellista med dina favoritvideor och spela upp dem automatiskt.
 • Justering av videouppspelningshastighet:(Justering av videouppspelningshastighet: ) som i VLC Media Player, om du vill ändra standarduppspelningshastigheten för din video kan du göra det i CnX Media Player .

Batteriförbrukningen är mindre jämfört med andra tillgängliga 4K-videospelare för Windows . Enligt det officiella uttalandet beror detta på introduktionen Intel hårdvaruacceleration (HW+). Den andra stora poängen är att den inte genererar mycket värme när man spelar 4K-video – tack vare de “algoritmer” de använder i mjukvaran. Följaktligen(Därför) kommer ditt grafikkort inte att ha problem även efter att ha använt denna videospelare under en längre tid.

Codecs och videoformat som stöds:(Codecs och videoformat som stöds:)

Innan du installerar och använder den här videospelaren på din Windows 10-dator bör du känna till de codecs som stöds. FYI det stöder HEVC/H.265 , VP9 , VP8 , AV1 ( NY(NYTT) ), H.264 , MPEG-4 etc. Den kan spela nästan alla populära videoformat som t.ex MP4 , mkv TS, FLV , MOV. etc.

Installera(Installera) och spela upp 4K-video med CnX Media Player

Ladda ner CnX Media Player(Ladda ner CnX Media Player) från Microsoft Store(Microsoft Store). När du har installerat och öppnat det på din dator hittar du följande fönster-

Du måste trycka på knappen Bibliotekshantering(Hantera bibliotek ) » för att börja lägga till några videofiler. I nästa fönster kan du hitta alternativet ” Lägg till videomapp(Lägg till videomapp) .

Se till(Se till att det här alternativet är valt. Klicka i så fall på ” Lägg till(Lägg till ) ” för att välja en videomapp. När du har lagt till dem bör du få ett fönster så här:

Som nämnts tidigare kan du hitta alla videor du har öppna i den dedikerade panelen till höger. Om du klickar på en video från den här listan börjar den spelas upp automatiskt.

Hur man kontrollerar videometadata(Hur man kontrollerar metadata för en video)

Det finns två sätt att kontrollera videometadata.

 1. Först kan du högerklicka på videominiatyren som är synlig till höger.
 2. För det andra kan du spela upp videon, tryck på knappen inställningar(ställ in kugghjul) och välj ” Egenskaper(Egenskaper) ” .

Oavsett vilken metod du använder kommer du att sluta med detta:

CnX Media Player 4K videospelare

Om du klickar på kugghjulsikonen för inställningar hittar du några fler alternativ, och de är:

 • Loop: Du kan spela upp videor flera gånger automatiskt.
 • Ändra storlek: Du kan ändra upplösningen på videon.
 • Uppspelningshastighet
 • Skärm: Om du vill ändra ljusstyrka, kontrast och mättnad kan du göra det här.
 • Videoavkodare

Hur man byter ljudspår(Hur man byter ljudspår)

Om din video har flera ljudspår och du vill byta från ett till ett annat måste du först spela upp videon. Klicka sedan på skylten melodier(melodi ) synlig i den övre menyraden och välj önskat ljudspår.

CnX mediaspelare inställningar(CnX Media Player-inställningar)

Denna 4K-videospelare kommer med flera par alternativ så att användare kan hantera allt enligt deras krav. Du kan öppna panelen Inställningar genom att klicka på ikonen med tre rader i det övre vänstra hörnet av skärmen och välja parameter(Inställningar) “Inställningar”. Några av huvudalternativen nämns nedan:

 • Rensa spelhistorik: Loggar allt och om du vill rensa spelhistoriken kan du göra det här.
 • Rensa miniatyrcache
 • Välj historikräknare
 • Välj ett tema: Här kan du hitta några teman som du kan välja för att ändra det övergripande utseendet CnX Media Player .
 • Välj videodekoder
 • Återuppta spelåtgärden
 • Ändra textinställningar

Om du vill kan du ladda ner CnX Media Player från Microsoft Store .

Om du har en 4K-skärm och vill uppleva en bra kvalitet när du tittar på en 4K-video behöver du en dedikerad 4K-videospelare. Du kan kolla in detta gratis 4K HDR videospelare för Windows 10 kallas CnX Media Player. Den har ett brett utbud av filstöd, och du kan strömma onlinevideor. Låt oss ta en titt på funktionerna, alternativen etc.

CnX Media Player 4K videospelare

CnX Media Player har ett stort antal funktioner som kan imponera på dig. Några av dem nämns nedan-

 • Öppna efter mapp: Du hittar den i snabbmenyn “Öppna med”. Du kan bara öppna en video åt gången eller så kan du öppna flera videor i en mapp. I det senare fallet hittar du alla öppnade videor i en dedikerad panel så att du kan välja och spela upp den du vill med ett klick.
 • Kontrollera videometadata: Även om det finns flera 4K-videospelare för Windows, har de flesta av dem inte den här funktionen. Du kan kontrollera metadata för en videofil utan att lämna spelaren. Den visar codec, upplösning, bildhastighet, bithastighet, bitdjup och mer.
 • Byt ljudspår: Vissa videor kommer med flera ljudspår. Om du spelar en video som har mer än ett ljudspår och du vill byta från ett till ett annat kan du göra det med hjälp av ett inbyggt alternativ.
 • Hantering av ljusstyrka: Oavsett vilken standardskärmens ljusstyrka eller kontrastnivå är, kan du justera den. Alla dessa ändringar kommer endast att tillämpas på videospelaren.
 • Streama onlinevideor: Förutom att spela lokala filer kan du också strömma onlinevideor. För din information stöder den endast HLS, MPEG-DASH och HTTP Progressive.
 • Tema: Som standard antar den ditt systemtema, men det kan ändras med hjälp av givna alternativ.
 • Skapa en spellista: Om du spelar upp samma videor ofta kan du skapa en spellista med dina favoritvideor och spela upp dem automatiskt.
 • Justering av videouppspelningshastighet: Liksom VLC Media Player, om du vill ändra standarduppspelningshastigheten för din video, kan du göra det i CnX Media Player.

Batteriförbrukningen är mindre jämfört med andra tillgängliga 4K-videospelare för Windows. Enligt det officiella uttalandet sker detta på grund av implementeringen av Intel Hardware Acceleration (HW+). Det andra viktiga är att det inte producerar mycket värme när du spelar en 4K-video – tack vare de “algoritmer” de använder i programvaran. Därför kommer ditt grafikkort inte att få några problem även efter en lång tids användning av denna videospelare.

Codecs och videoformat som stöds:

Innan du installerar och använder den här videospelaren på din Windows 10-dator bör du känna till de codecs som stöds. För din information stöder den HEVC/H.265, VP9, ​​​​VP8, AV1 (NY), H.264, MPEG-4, etc. Den kan spela nästan alla populära videoformat som MP4, MKV, TS, FLV, MOV, etc.

Installera och spela upp 4K-videor med CnX Media Player

Ladda ner CnX Media Player från Microsoft Store. När du har installerat och öppnat det på din dator, kommer du att hitta ett fönster som detta-

CnX Media Player är en 4K HDR-videospelare för Windows 10

Du måste klicka på Hantera bibliotek knappen för att börja lägga till några videofiler. I nästa fönster kan du hitta ett alternativ som heter Lägg till videomapp.

Se till att det här alternativet är valt. Klicka i så fall på Lägg till knappen för att välja din videomapp. När du har lagt till dem alla bör du få ett fönster som detta-

Som nämnts tidigare kan du hitta alla dina öppnade videor på den dedikerade panelen som är synlig till höger. Om du klickar på en video från den listan börjar den spelas upp automatiskt.

Hur man kontrollerar metadata för en video

Det finns två sätt att kontrollera videons metadata.

 1. Först kan du högerklicka på videominiatyren som är synlig på höger sida.
 2. För det andra kan du spela upp videon, klicka på inställningar redskap knappen och välj Egenskaper.

Oavsett vilken metod du följer kommer du att se detta-

CnX Media Player 4K videospelare

Om du klickar på kugghjulsikonen för inställningar hittar du några fler alternativ, och de är-

 • Loop: Du kan spela upp en video flera gånger automatiskt.
 • Ändra storlek: Du kan ändra storlek på videoupplösningen.
 • Uppspelningshastighet
 • Skärm: Om du vill ändra ljusstyrka, kontrast och mättnad kan du göra det härifrån.
 • Videoavkodare

Hur man byter ljudspår

Om din video har flera ljudspår och du vill byta från ett till ett annat måste du först spela upp videon. Efter det klickar du på melodi skylt som är synlig i den övre menyraden och välj det ljudspår du vill ha.

CnX Media Player-inställningar

Denna 4K-videospelare kommer med ett par alternativ så att användare kan hantera allt enligt deras krav. Du kan öppna panelen “Inställningar” genom att klicka på ikonen med tre rader som är synlig i det övre vänstra hörnet av skärmen och välja inställningar alternativ. Några av de väsentliga alternativen nämns nedan-

 • Rensa historik: Den loggar allt, och om du vill rensa uppspelningsloggen kan du göra det härifrån.
 • Rensa miniatyrcache
 • Välj historikräkning
 • Välj tema: Det är här du kan hitta några teman som du kan välja för att ändra det övergripande utseendet på CnX Media Player.
 • Välj videodekoder
 • Återuppta uppspelningen
 • Ändra textinställningar

Om du vill kan du ladda ner CnX Media Player från Microsoft Store.

Relaterade Artiklar

Back to top button