ClicBot: bygg och programmera din robot!

Clickbot © © Clickbot

Fram till den 24 december öppnar Clubic en ljuddosa åt dig varje dag adventskalender 2021 : möjligheten att upptäcka ovanliga eller praktiska prylar, presentidéer, till sig själv eller för nära och kära.

Det finns science fiction-robotar, robotarna som finns i högteknologiska fabriker, och så finns det de som vi bygger hemma för att lära oss om programmering. Vilken kategori tillhör enligt din åsikt ClicBot, som vi har valt ut idag? Ett tips: det blir en fantastisk julklapp!

ClicBot är lite som robotikens LEGO. Varje kit som marknadsförs – det finns tre av dem – innehåller olika delar som ska monteras. Bland dem är den främsta hjärnan “, hjärnan på bra franska, som döljer sofistikerad elektronik, en LCD-pekskärm och ett uppladdningsbart batteri.

BIC och BAC är i en robot

Du har två alternativ för att skapa din ClicBot-robot: använd en av de förprogrammerade modellerna eller skapa din egen. I båda fallen måste du dra från de element som står till ditt förfogande och montera dem.

Satsen innehåller verkligen grundelement (skelettet), motoriserade leder, hjul, en gripare, rörliga ben, en hinderdetektor,… Elva moduler utöver Hjärnan, som alla kan kopplas ihop.

Naturligtvis rekommenderas det starkt om inte absolut nödvändigt att börja med en av de presenterade modellerna, mer specifikt med BIC eller BAC: två handledningar som förklarar hur man korrekt monterar elementen i satsen. Allt görs sedan från hjärnskärmen: de få monteringsstegen är detaljerade med hjälp av illustrationer.

Clickbot © © Clickbot

Under handledningen och för att göra ditt liv enklare blinkar skarvarna som ska monteras: du behöver bara bygga in dem i varandra! Och om du av en slump gör ett misstag, signaleras felet till dig genom en ljussekvens och ett felmeddelande på skärmen. Enkelt, eller hur?

När BIC och BAC har slutförts kan du börja jobba, installera ClicBot-kompanjonsapplikationen på en smartphone eller surfplatta och välja en av de tjugo fördefinierade modellerna.

När det gäller handledningen visar skärmen sedan de olika monteringsstegen. Du är sedan fri att leka med den sålunda konstruerade roboten, och dess pilotering utförs från den medföljande applikationen.

Programmering utan kodning

Om ditt intresse går utöver de möjligheter som de fördefinierade modellerna erbjuder, erbjuder ClicBot också ett skapande läge, som låter dig designa din egen robot. I den här konfigurationen, när du sätter ihop bitarna i hjärnan, visas resultatet på skärmen på din smartphone.

När din robot är vad du vill kan du sedan lära den reaktioner, genom att kombinera rörelser fördefinierade av ClicBot eller genom att skapa ett program med det integrerade programmeringsspråket.

Clickbot © © Clickbot

Och oroa dig inte: detta “språk” kräver inte att du skriver kod. Det är snarare en fråga om att montera tegelstenar som symboliserar instruktionerna och beteenden från applikationen, vilket allt tydligt förklaras i avsnittet “akademin”… förutsatt att du förstår mandarin eller engelska, ingen översättning till franska är för närvarande på agendan! Detta är också den främsta svaga punkten i detta mycket framgångsrika inlärningspaket. Vi kan fortfarande klara oss genom att ta en tur på de inbyggda självhjälpsforumen och ladda ner program skapade av andra användare.

ClicBot finns i fyra versioner: förrätt (start), standard, full och skapare. Var och en har en hjärna samt ett variabelt antal moduler. För att skaffa startpaketet måste du betala 449 dollar på tillverkarens officiella webbplats. Lyckligtvis är detta höga pris föremål för frekventa kampanjer, inklusive på Amazon där det dock ofta är slut i lager…

Hitta Clicbot på Amazon

Eller…

Om ClicBot inte imponerar på dig kanske du föredrar Sphero’s Bolt. Denna lilla robot existerar bara i form av en sfär. Om det är omöjligt att ändra dess form, kan det programmeras med ett grafiskt språk som liknar det som erbjuds av Clicbot. Bolt har en matris av lysdioder som kan indikera dess status eller tillåta visning av piktogram, till exempel.

Hitta vårt urval av adventskalendern!

Du röstade för det, vi hörde dig: Clubic adventskalender är tillbaka för tredje året i rad. Vi har valt ut originalprodukter åt dig, roliga och ibland passerade under radarn, men som verkar värda intresse för nördarna som sover i dig. Vi har haft dem alla i våra händer, vi har testat dem och vi har älskat dem. Annars skulle vi inte presentera dem för dig…

Och för mer ovanliga presentidéer påminner vi dig om att 2019 och 2020 adventskalendrar fortfarande är online!

  • Vi kände till konsolerna retrogaming ficka, men ännu inte de som fungerar som nyckelringar. Det är nu gjort med FunKey S, som kan emulera en Playstation eller en Nintendo 64!
  • Efter år av forskning har den australiensiska startupen Nura kokat ihop Nuratrue, de första hörlurarna riktigt trådlöst utnyttja akustisk otoemission.

Relaterade Artiklar

Back to top button