Citroën presenterar sitt ë-Berlingo och sin räckvidd på 280 km

Citroën e-Berlingo

Citroën formaliserar en nykomling i sin katalog av elfordon: ë-Berlingo.

All funktionalitet som en Berlingo, men med ett “ë” framför.

Läs också:
Peugeot e-Rifter: en ny 100 % elektrisk MPV för hela familjen

Citroën Berlingo i 100% elektriskt läge

Bara några dagar efter att Peugeot gjort den nya e-Rifter officiell släppte Citroën det “elektriska MPV”-kortet med sitt ë-Berlingo. En modell som även finns i två längder, och som kan ta emot upp till sju personer ombord.

Under huven hittar vi här en 100% elmotor, med en effekt på 100 kW (136 hk) och 260 Nm, vilket gör att man kan nå en maxhastighet på 135 km/h. Litiumjonbatteriet på 50 kWh kan å sin sida färdas upp till 280 km, naturligtvis beroende på körstilen. Ett batteri garanterat i åtta år eller 160 000 km.

Citroën e-Berlingo

För Citroën, elektrifieringen av Berlingo svarar på en dubbel utmaning: att erbjuda tillräcklig självständighet och att inte kompromissa med det praktiska för att låta våra kunder uppleva sina aktiviteter i all sin mångfald “.

Enligt tillverkaren är denna ë-Berlingo 30 % billigare att underhålla än versionen utrustad med en förbränningsmotor och förbrukar i genomsnitt 18 kWh per 100 km, det vill säga en kostnad på 3€.

En elektrisk MPV som är tänkt att vara modulär för att gå från fem till sju säten eller till och med för att transportera skrymmande föremål. Precis som hos Peugeot hittar vi här en kompatibel pekskärm (via Spegelskärm) med Android Auto och Apple CarPlay.

Citroën e-Berlingo

Lanseringen av denna nya Citroën ë-Berlingo väntas under andra halvan av 2021.

Källa: Carscoops

Relaterade Artiklar

Back to top button