Citroën inleder sin elektriska återupplivning med… en gammal logotyp

Citroen logotyp 2022 © © Citroën

Citroën är mycket stolta över att inviga en ny varumärkesidentitet med en helt ny logotyp.

Äntligen, nytt… Det borde bara verka ganska bekant för finsmakare.

Citroën avtäcker en ny logotyp, för en era “ modernt, intensivt och spännande »

Precis som många andra biltillverkare har Citroën anammat elektrisk mobilitet. Och precis som Peugeot i början av förra året, beslutade företaget att inviga en ny era i sin historia genom att anta en helt ny logotyp.

För den franska tillverkaren är det en fråga om märkning ” början på en ny modern, förenande och spännande era för varumärket som föddes för 103 år sedan “. Denna nya logotyp kommer framför allt att dyka upp på en konceptbil i slutet av september och kommer gradvis att pryda alla märkets framtida produkter från mitten av 2023.

En ny bekant logotyp?

Den här nya logotypen är väldigt sober och modern, även om den oundvikligen kommer att väcka några minnen till de mest angelägna om märket chevron. Och av goda skäl: den nya logotypen som Citroën antog är en omtolkning av den ursprungliga logotypen, som tidigare antogs av märkets grundare, André Citroën.

Den har en Monte-Carlo-blå färg, som används på många av märkets emblematiska modeller (särskilt 2CV och DS) och som snart kommer att göra en mycket efterlängtad återgång till sortimentet.

Citroen logotyp 2022 © © Citroën

Logotypen vill alltså representera
den perfekta övergången och utvecklingen av varumärket till en ny era. Den vertikala ovalen kommer också att leda till en ny riktning inom formspråket, vilket vi kan börja ana mycket snart med en första konceptbil.

Den kommer också med en lovande ny varumärkessignatur: ” Ingenting rör oss som Citroën. Detta är den tionde större omformningen av företagets logotyp sedan företaget grundades 1919.

Källa: Ren bil

Relaterade Artiklar

Back to top button