Chrysler vill bli helelektrisk 2028 och presenterar sitt Airflow-koncept

Chrysler Airflow © © Chrysler

Detta är en ny illustration av den snäva, men inte mindre antagna, vändningen hos många fordonstillverkare som överger förbränning till förmån för el, både i Europa och i Asien. Nu ansluter Chrysler till kontingenten.

År 2028 bör det 96-åriga företaget vara helt elektriskt, enligt önskemål från dess moderbolag, Stellantis.

Kommer Airflow att massproduceras? Ja, men inte direkt

Om CES 2022 är något drabbat av covid-19-pandemin, hindrar detta inte många företag från att göra innovativa presentationer, inklusive inom bilsektorn, och Chrysler är med i spelet. Företaget presenterade alltså för allmänheten den 5 januari sitt nya SUV-koncept, Airflow. För att se honom resa på vägarna får vi dock vänta lite. Det borde masstillverkas, men det skulle inte vara förrän 2025.

Såvitt känd information beträffar skulle denna bil vara utrustad med två motorer. Dess autonomi bör å sin sida vara mellan 350 och 400 miles, eller 560 till 640 km WLTP. Dess hjul kommer att ha en diameter på 22 tum och dess vikt kommer att vara cirka två ton. Designmässigt präglas den obefläckade vita interiören framför allt av renheten i dess linjer och den stora centrala skärmen. Exteriören å sin sida avslöjar ett panoramatak och en Chrysler Wing-logotyp utrustad med lysdioder som kan belysas i olika färger som ägaren önskar.

Chrysler i samma stil som många västerländska biltillverkare

För att inte bara smälta in i massan av tillverkare som har aviserat 100 % elproduktion mellan 2027 och 2035, satsar Stellandis på sin tekniska arsenal och har för avsikt att efterlikna den. Moderbolaget hoppas särskilt kunna generera inte mindre än 22,5 miljarder dollar i intäkter tack vare dess interna fordonsprogram. Den senare är särskilt kapabel att sälja produkter och andra abonnemang till förare och passagerare. Arkitekturen för denna programvara, kallad STLA Brain, har tre pelare: hjärna », « smartcockpit ” och ” autodrive “.

Den första måste göra det möjligt för varje fordon i företaget att anslutas till Chryslers informationscenter, och i synnerhet att uppdatera dem på distans. Den andra är en plattform skapad med Foxconn för att erbjuda en navigationstjänst, en röstassistent, en e-handelsplattform och en betaltjänst till fordonsanvändare. Slutligen är det tredje ett automatiserat körhjälpmedel utvecklat i samarbete med BMW.

Alla fordon som tillverkas av Stellantis från 2024 kommer att vara utrustade med dessa tre pelare, liksom Airflow därför. Passagerare, via skärmar, kommer att kunna dela sinsemellan genom en enkel ” hårt slag », deras favoritinnehåll. Tillräckligt för att göra Airflow-konceptet till en framtida storsäljare?

Om samma ämne:
BMW presenterar sin iX M60-bil, ett 100 % elektriskt prestandamonster

Källor: TechCrunch
, Elbilsrapport

Relaterade Artiklar

Back to top button