Chromecast vs Android TV: Vilket är bättre?

Chromecast och Android TV är enheter under varumärket Google(Google-märkt), och detta faktum är förvirrande när du köper en streamingenhet. Båda tjänsterna ger liknande funktionalitet, men de skiljer sig också väsentligt från varandra.

Denna guide kommer att täcka skillnaden mellan Chromecast och Android TV för att hjälpa dig att förstå hur de skiljer sig och bestämma vilken som är rätt val för dina streamingbehov.

Vad är en Chromecast?

Initialt Chromecast var en USB-driven adapter som ansluts till porten HDMI på din TV och (HDMI) tillåten streaming (aktiverad streaming). Men nu handlar namnet mer om branding. Även om Chromecast donglar(Chromecast) finns fortfarande att köpa, den här tjänsten är inbyggd i modernare TV-apparater – ingen dongel krävs.

Chromecast skiljer sig från andra streamingtjänster genom att den inte har något gränssnitt. Det finns ingen huvudskärm eller meny för att välja önskat innehåll. Chromecast fungerar som en mottagare så att du kan strömma innehåll direkt till den från din telefon eller annan enhet.

Gjutningsprotokollet kallas Google Cast . Det är detta som låter dig strömma från din telefon till dongeln, och det är inte bara begränsat till videor. Du kan sända Youtube , foton och mycket mer. Med rätt applikation Google du kan till och med streama ditt ansikte live – ett fantastiskt partytrick för att skrämma gäster om du vill agera som Zordon(Zordon).

Vad är Android TV?

Android TV är ett operativsystem. I synnerhet är detta versionen av operativsystemet Android designad för multimediaenheter. Den finns ofta i tv-boxar som t.ex NVIDIA-sköld men det används också som standardoperativsystem för många smart-tv-märken.(många smart-tv-märken.)

Till skillnad från Chromecast , Android TV har en hemskärm. Den fungerar precis som vilken smart TV som helst, med ett antal olika menyer och alternativ. du kan använda Android TV för att köra flera streamingtjänster och till och med spela spel.

Det ska noteras att Android TV använder också protokollet Google Cast vilket betyder att du kan (Google Cast)casta innehåll till din Android TV (casta innehåll till din Android TV) precis som om det vore det Chromecast . Det kan finnas små skillnader i hur innehållet visas, men funktionaliteten är densamma.

Det betyder att du kan använda Android TV precis som Chromecast . Med det i åtanke kan du fråga: vad är poängen Chromecast ?

Funktioner i Chromecast och Android TV

Som vi nämnde tidigare, funktionsuppsättningar Chromecast och Android TV är väldigt likt.

Chromecast kan ta emot innehåll från andra tjänster och låter dig spela Netflix , Hulu och andra tjänster på en TV utan Smart TV. Android TV kan göra allt detta och mer.

Du kan strömma innehåll till din Android TV, men den har också inbyggda tjänster. Du kan logga in på dina konton Netflix , Hulu och andra direkt via operativsystemet och spela genom själva TV:n. Om en Android TV:n är installerad på en digitalbox, samma koncept gäller – du behöver bara slå på enheten för att den ska fungera.

Android TV fungerar även med mindre kända streamingtjänster som t.ex röd tjur TV och TED samt med större företag som t.ex starz och HBO Max . Du kan också sända leva TV, sport, nyheter, Rycka till och mycket mer. Enligt Android TV, mer än 700 000 olika filmer och program är tillgängliga för användarna.

Om du letar efter annan underhållning kan du komma åt spelen i butiken Google Play ladda ner dem och spela dem på din Android TV. Para ihop den med en kontroller för den bästa spelupplevelsen.

Chromecast mot Android TV: Vad (Vad)bättre(bättre)?

Den största skillnaden mellan de två enheterna är priset. en nyckel Chromecast mycket mer tillgänglig än Android TV.

Ett av de billigaste alternativen för Android TV:n är en Nvidia Shield för cirka $150. I jämförelse, Chromecast(Chromecast) tredje generationen ger dig bara $30. Det är dock svårt att avgöra vilket av de två alternativen som är bättre, särskilt med tanke på överlappningen i funktioner.

När det gäller nettoförmögenhet Chromecast erbjuder streamingfunktioner (förutsatt att du har en smartphone) till ett budgetpris och modeller Chromecast 2020 erbjuder även 4K-streaming. Det fungerar med de flesta TV-apparater och kan vara ett enkelt sätt att ställa in streaming utan att spendera mycket pengar.

Å andra sidan, Android TV har många fler funktioner och kan göra allt det Chromecast men kostar mycket mer. Det finns flera budgetalternativ om du vill undvika prefixet. Flera 32″ TV-apparater HiSense körs under operativsystemet Android TV.

Lista över Android-funktioner(Android) TV gör det också till en bättre investering. Om du har en begränsad budget, välj Chromecast, men(Chromecast–men) om du har råd, investera i Android TV. Han gör allt han kan Chromecast och ännu mer, och kommer att ge dig en mycket bättre avkastning på din investering.

Chromecast och Android TV är båda Google-märkta enheter – ett faktum som visar sig vara förvirrande när man handlar efter en streamingenhet. Båda tjänsterna har liknande funktioner, men de skiljer sig också från varandra på stora sätt.

Den här guiden kommer att dela upp skillnaden mellan Chromecast och Android TV för att hjälpa dig förstå hur de skiljer sig och bestämma vilket av de två som är rätt val för dina streamingbehov.

Vad är Chromecast?

Ursprungligen var Chromecast en USB-driven dongel som ansluts till din TV:s HDMI-port som aktiverade streaming. Nu syftar namnet dock mer på varumärket. Även om det fortfarande finns Chromecast-donglar att köpa, är tjänsten inbyggd i modernare tv-apparater – ingen dongel krävs.

Chromecast skiljer sig från andra streamingtjänster genom att den inte har något gränssnitt. Det finns ingen hemskärm eller meny för att välja det innehåll du vill ha. Chromecast fungerar som en mottagare, så du kan casta innehåll direkt till den från din telefon eller annan enhet.

Gjutningsprotokollet kallas Google Cast. Det är det som gör att du kan casta från din telefon till dongeln, och det är inte begränsat till bara videor. Du kan casta YouTube, foton och mycket mer. Med rätt Google-app kan du till och med livestreama ditt eget ansikte – ett fantastiskt partytrick för att skrämma ut gäster om du vill agera som Zordon.

Vad är Android TV?

Android TV är ett operativsystem. Mer specifikt är det en version av operativsystemet Android som är designad för mediaenheter. Det finns ofta i set-top-enheter som Nvidia Shield, men det används också som standardoperativsystem för många smarta tv-märken.

Till skillnad från Chromecast har Android TV en startskärm. Den fungerar ungefär som vilken smart TV som helst, med en rad olika menyer och alternativ. Du kan använda Android TV för att starta flera streamingtjänster och till och med spela spel.

En sak att notera är att Android TV också använder Google Cast-protokollet, vilket innebär att du kan casta innehåll till din Android TV precis som om det vore en Chromecast. Det kan finnas små skillnader i hur innehållet visas, men funktionaliteten är densamma.

Det betyder att du kan använda en Android TV precis som du skulle använda en Chromecast. Med det i åtanke kanske du frågar: vad är poängen med Chromecast?

Chromecast kontra Android TV-funktioner

Som vi nämnde tidigare finns det mycket överlappning i funktionsuppsättningarna mellan Chromecast och Android TV.

Chromecast kan ta emot innehåll från andra tjänster och låta dig spela Netflix, Hulu och andra tjänster på en icke-smart-TV. Android TV kan göra allt detta och mer.

Du kan strömma innehåll till din Android TV, men den har också inbyggda tjänster. Du kan logga in på dina Netflix-, Hulu- och andra konton direkt via operativsystemet och spela via själva TV:n. Om Android TV är installerat på en digitalbox gäller samma koncept fortfarande – du behöver bara slå på enheten för att den ska fungera.

Android TV fungerar också med mindre kända streamingtjänster som Red Bull TV och TED, samt större företag som Starz och HBO Max. Du kan också streama live-tv, sport, nyheter, Twitch och mer. Enligt Android TV har användare tillgång till mer än 700 000 olika filmer och program.

Om du letar efter annan underhållning kan du komma åt spel via Google Play Butik och ladda ner och spela dem på din Android TV. Para ihop den med en kontroller för en bättre spelupplevelse.

Chromecast vs Android TV: Vilket är bättre?

Den största skillnaden mellan de två enheterna är priset. En enda Chromecast-dongel är betydligt billigare än en Android TV.

Ett av de billigaste alternativen för en Android TV är Nvidia Shield på ungefär $150 eller så. Jämförelsevis kostar en tredje generationens Chromecast dig bara 30 USD. Som sagt, det är svårt att avgöra vilket av de två som är det bästa alternativet, särskilt med tanke på överlappningen av funktioner.

Ur en ren kostnadssynpunkt erbjuder Chromecast streamingmöjligheter (förutsatt att du har en smartphone) för ett budgetpris, med 2020 Chromecast-modeller som också erbjuder 4K-streaming. Det fungerar med de flesta TV-apparater och kan vara ett enkelt sätt att ställa in streaming utan att bryta banken.

Å andra sidan har Android TV mycket fler funktioner och kan göra allt som Chromecast kan göra – men det kostar betydligt mer. Det finns några budgetalternativ om du vill undvika en set-top-enhet. Några 32-tums tv-apparater från HiSense körs på Android TV-operativsystemet.

Android TV:s funktionslista gör det också till en bättre total investering. Om du har en budget, gå till Chromecast – men om du har råd, investera i Android TV. Den gör allt Chromecast kan göra och mer och ger dig mycket bättre avkastning på din investering.

Relaterade Artiklar

Back to top button