Chrome kommer återigen att visa fullständiga webbplatsadresser så att du bättre kan identifiera skadliga webbplatser

Chrome Clubic © Clubic.com

Google har beslutat att upphäva sitt beslut att klippa bort webbadresser till webbplatser i adressfältet.

Efter flera experiment med att försöka förkorta det som visades i webbläsarens adressfält, beslutade Google att backa och visa fullständiga webbadresser igen i version 91 av Chrome.

Läs också:
Det är nu möjligt att ta och redigera en skärmdump med Chrome på Android

Ett “krig” mot webbadresser startade för flera år sedan

I ett försök att förenkla användningen av Chrome hade Google för flera år sedan beslutat att göra ändringar i visningen av webbadresser. Webbjätten, till exempel, försökte helt enkelt ta bort dem och nöjde sig med att diskret visa sajtens domännamn till vänster och visa ett Google-sökfält i adressfältet, som övergavs efter slingan av användare.

Långt ifrån avskräckt, nöjde sig Google-teamen med att bara visa webbplatsernas domännamn, utan något prefix eller suffix. Vid den tiden sa företaget att det var ute efter att hjälpa användare att lättare skilja mellan säkra och skadliga webbplatser genom att ta bort prefix samt sökväg och parametrar som gör webbadresser ” svårt att läsa “. En förklaring som hade förkastats, flera personer som påpekade att prefix, såsom HTTP-protokoll, “www”, eller till och med “m. som indikerar en mobilversion, var avgörande för användarens säkerhet och bekvämlighet.

Det verkar som att utgivaren har kommit till samma slutsatser, åtminstone när det gäller suffixen, eftersom den har beslutat att visa fullständiga webbadresser igen, som tillkännagavs i felsökare av Chromium.

Läs också:
Chrome 91 gör dina nedladdningar säkrare och berättar hur säkra tillägg är

Protokollet är alltid dolt som standard

Emily Stark, som leder teamet som ansvarar för kommunikationssäkerhet på Chrome, sa att det hade ” tog bort den förenklade domänupplevelsen , efter att ha upptäckt att de inte förbättrade användarsäkerheten som hon hoppades. Teamet omprövade därför sitt beslut och visade nu fullständiga adresser, men gömmer fortfarande som standard “https://” och “www. “.

Ändringen är redan implementerad på Chrome 91. Om du fortfarande vill att protokollet ska visas konstant, högerklickar du bara på webbläsarens adressfält och väljer “Visa alltid webbadresser i sin helhet”.

Källor: Engadget
, Android-polisen

Relaterade Artiklar

Back to top button