Chrome: hur Google kommer att gynna kvalitetstillägg

Chrome Web Store © clubic.com

I sin önskan att göra Chrome webbutik säkrare och mindre benägna för bedrägliga eller riskfyllda tillägg, meddelade Google för utvecklare att ett märkessystem inrättades för att garantera kvaliteten på deras tillägg.

Två märken kan komma att utfärdas till utvecklare under de kommande veckorna, enligt ett e-postmeddelande som skickats till tilläggsutvecklare.

Ett nytt löfte om förtroende för användarna

Chrome Web Store har varit en viktig plats för användare av Googles webbläsare i flera år. Med ett stort utbud av tillägg och teman tillgängliga kan alla skapa sin egen anpassade upplevelse. Men övergrepp finns, och förtroendet för butiken kan undermineras. För att bekämpa detta skickade Google ett meddelande till butiksutvecklare som tillkännagav ankomsten senare denna månad av två verifieringsmärken: Featured och Established Publisher.

Utvecklare som tjänar dessa märken kommer att kunna få bättre placering i filter och sökfältet samt möjlighet att få deras tillägg att visas som en speciell kampanj både på och utanför Web Store. ”, står det i mejlet.

Det utvalda märket, som levereras för hand av Chrome Web Store-team, är reserverat för tillägg som följer bästa praxis och ger de bästa användarupplevelserna. Etablerad utgivare-märket kommer automatiskt att tilldelas konton som aldrig har brutit mot butiksregler.

Google försäkrar och meddelar att det inte finns någon möjlighet att betala något belopp för att få ett märke, utan att teamen arbetar med ett system för badge-förfrågningar.

Om samma ämne:
Google Chrome kan snart göra det möjligt att kommentera webbsidor

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button