Chrome: Google gör övergången från en profil till en annan mycket enklare

Chrome Storbritannien © Google

Google rullar ut en uppdatering som låter dig byta från en profil till en annan utan att vända upp och ner på allt Navigatör
.

Den amerikanska jätten Google fortsätter att förbättra upplevelsen för aficionados av sina många verktyg. Många Chrome-användare vet det: det är uppenbarligen möjligt att spara flera profiler i webbläsaren från samma dator, men vissa element var tidigare inte anpassningsbara. Google lanserar alltså möjligheten, för varje profil, att ha ett eget personligt utrymme i Chrome.

Läs också:
Androids realtidstextningar kommer till Google Chrome

På samma dator var Chrome inte för hushållsfrid

Så länge du delar din dator (och samma webbläsare) med en annan person (eller flera!), oavsett om det är i en professionell eller familjemiljö, kan vissa små detaljer göra användarupplevelsen något frustrerande i Chrome.

Till exempel, om du gillar att välja dina egna favoritfärger och teman, profilen som ansluter efter du kan välja sina egna kriterier, vilket blåser din ursprungliga konfiguration. Samma sak när du ansluter till en webbplats som används av andra profiler, låt oss föreställa oss Amazon eller Fnac.com, och när du registrerar dig för att köpa din trådlösa mus, inser du att Googles automatiska inmatning, på återstående mycket praktiskt, föreslår lösenordet för en annan profil.

Allt detta har fått Google att granska användarupplevelsen för sin webbläsare. Tisdagen den 2 mars tillkännagav Mountain View-företaget den kommande och gradvisa implementeringen av en uppdatering som borde göra det möjligt för alla att dra nytta av sitt eget personliga utrymme i Chrome. Låt oss se hur det hela förverkligas.

Läs också:
På macOS Big Sur skulle Chrome förbruka 10 gånger mer RAM än Safari

Navigera från en profil till en annan medan du behåller dina inställningar

Från och med nu, från samma åtkomstpunkt, har det blivit lätt att skapa, för alla människor som du måste dela en dator med, ett dedikerat utrymme, som särskilt inkluderar den berömda personliga bakgrunden, men också organiserade bokmärken. Det är nu också möjligt att lägga undan alla artiklar du vill läsa lite senare genom att lägga till dem i din läslista, i webbläsaren.

Med Google-synkronisering hittar du enkelt dina inställningar på dina andra enheter: lösenord, favoritbokmärken, ny läslista och valt tema.

Google Chrome-användare bör ha tillgång till dessa nya funktioner, utvecklade av Google France-team, under de kommande veckorna.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button