Chrome för Android: Google börjar lansera rutnäts- och gruppflikar

Google Chrome Android_cropped_0x0_cropped_0x0

På Android, Krom har rätt till en översyn av hanteringen av flikar, med ett gränssnitt i form av ett rutnät, mer praktiskt än det tidigare lagersystemet, och möjlighet att skapa grupper av flikar, som på Chrome på skrivbordet.

Det har gått år sedan Google gjorde stora förändringar i sin webbläsares flikhantering på Android; Funktionaliteten har äntligen uppdaterats.

Läs också:
Chrome 88 anländer och signalerar slutet på Flash och FTP

En ny flikhanterare i Chrome

En stor förändring av webbläsargränssnittet håller på att rullas ut. Farväl till flikarna som presenteras vertikalt och den senast öppnade tar upp all plats på skärmen, Google flyttar till ett annat perspektiv med visning av flikar i ett rutnät.

Detta system har fördelen av att markera ett mycket större antal sidor, vilket gör att användaren får en bättre omedelbar överblick över sina öppna flikar. I gengäld visas flikarna mindre, förstås.

Chrome-flikar © The Verge

För att snabbt hitta dolt innehåll på en uppsjö av flikar är detta nya användargränssnitt särskilt praktiskt. Faktum är att användare i allt högre grad tenderar att lämna en stor mängd flikar öppna; och av goda skäl är våra smartphones mer kraftfulla och smartare i resurshantering, det finns inte längre något behov av att stänga dina flikar efter användning för att avlasta din enhet.

Läs också:
Chrome kommer att ladda HTTPS-sidor från webbplatser först för säkrare och snabbare surfning

Skapa flikgrupper

Specifikt kan upp till sex flikar visas på skärmen samtidigt. En svep åt vänster eller höger stänger dem snabbt. En diskret knapp högst upp på skärmen ger åtkomst till flikarna i inkognitoläget.

Det blir också möjligt att organisera dina flikar i grupper, vilket har varit fallet på skrivbordet i flera månader nu. För att göra detta finns ett speciellt gränssnitt tillgängligt, men det nya rutnätet för flikvisning gör det också möjligt att snabbt skapa grupper (genom att flytta en flik på en annan).

Dessa funktioner har rullats ut gradvis under de senaste tio dagarna och ankomsten av Chrome 88. De låses upp gradvis för alla användare. Om du inte har tillgång till det ännu, kommer det inte att dröja länge.

Ladda ner Chrome 88 för Android

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button