Chrome eller Firefox kan inte ladda ner eller spara filer på din dator

Allmänna problem med att ladda ner filer och mappar från Internet(Internet) är att ibland händer det bara inte. Och beroende på vilken webbläsare du använder kan hanteringen av dina nedladdningar variera. När en användare klickar på en länk för att ladda ner en fil, öppnas den antingen direkt för visning eller laddas ner till datorn. Filen öppnas för visning om webbläsaren stöder dess format. Om något problem uppstår vägrar filen att öppnas. Felsökningssteg i guiden nedan för Firefox webbläsare(Firefox) och Krom kan komma till din hjälp.

Chrome webbläsare(Chrome) kan inte ladda ner eller spara filer

I webbläsaren Krom lösningar skiljer sig något från webbläsaren Firefox . Du måste till exempel titta på ett visst felmeddelande och sedan agera därefter. Här är de olika felmeddelandena tillsammans med deras korrigeringar.

1]NETWORK FAILED felmeddelande

När du försöker installera en av Chrome webbutik(Chrome Web Store) och se felet “NETWORK_FAILED”, avinstallera oönskad programvara. Försök sedan att installera appen, tillägget eller temat igen.

Om du fortfarande inte kan installera appen, tillägget eller temat, avinstallera din webbläsare och försök att installera om den.

2]Felmeddelande “Ingen fil” eller ” Filen saknas”(Fil)

Det här felet indikerar att filen du försöker ladda upp antingen inte finns på den här webbplatsen eller har flyttats till en annan del av webbplatsen.

För att åtgärda detta kontaktar du webbplatsägaren eller försöker hämta samma fil från en annan webbplats.

3]Virus upptäckt eller meddelande(Virus) fel vid sökning efter virus(Virus)

Själva felmeddelandet talar för sig självt. Om du har ett antivirusprogram installerat och kört kan det störa nedladdningen. Kontrollera därför din virussökningsprogramvara för att se varför filen blockerades.

Windows Attachment Manager kan ha tagit bort filen du försökte ladda ner. Det finns flera funktioner anknytningsansvarig(Attachment Manager) , som kan konfigureras med gruppolicy(Grupppolicy) eller lokalt register.

För att ta reda på vilka filer du kan ladda ner eller varför din fil blockerades, öppna Kontrollpanelen > Internetalternativ > Säkerhet Fliken Säkerhet. Klicka här ” Återställ alla zoner till standardnivå(Återställ alla zoner till standardnivån)”, klicka på “Apply/OK” och avsluta.

fyra] Inte tillräckligt(Otillräckliga) behörigheter eller felmeddelande ” Systemet är upptaget”(Systemet)

Om en Google Chrome inte kan ladda upp några filer som ger ett fel med otillräckliga behörigheter, detta betyder att Krom kunde inte spara filen på din dator. Lyckligtvis finns det en enkel lösning.

Avbryt nedladdningen och försök igen.

För det andra, istället för att klicka på nedladdningslänken, högerklicka på länken och välj Spara(Spara länk som.

5] Nödvändig(Behöver) auktoriseringsfelmeddelande

Detta felmeddelande är “Obligatoriskt auktorisation” visas i (Tillstånd)Krom betyder att du inte har behörighet att ladda upp filen.

För att lösa det här problemet kontaktar du ägaren av webbplatsen eller servern eller försöker söka efter filen på en annan webbplats.

Firefox kommer inte att laddas på min dator

1]Rensa nedladdningshistorik

Att rensa nedladdningshistoriken kan lösa vissa filnedladdningsproblem. För att prova detta, klicka på ” Nedladdningar(Nedladdningar)” och välj sedan ” Visa alla nedladdningar”(Visa alla nedladdningar) . Nedladdningsfönstret öppnas.

Klicka på i nedladdningsfönstret Rensa nedladdningar(Rensa nedladdningar) » .

Stäng nedladdningsfönstret.

2]Välj en annan nedladdningsmapp

Hittade det Firefox kan ibland inte ladda upp filer om det finns ett problem med mappen för uppladdade filer. För att åtgärda detta, tryck på menyknappen och välj Alternativ.

Välj panel Allmänt. (Allmänt) Under panelen hittar du avsnittet ” Nedladdningar(Nedladdningar)”. Den ska synas under ” Filer och applikationer(Filer och applikationer).

Klicka nu på ” Recension(Bläddra) ” bredvid posten ” Spara filer till “.(Spara filer till)

Välj en annan nedladdningsmapp för att spara filerna.

stäng sidan about:preferences för att spara ändringar.

3]Återställ nedladdningsmappen

Öppna sidan about:config i en webbläsare och skriv in följande text i sökfältet – browser.download.

Chrome eller Firefox kan inte ladda ner eller spara filer på din dator

Nu, om du hittar någon av följande inställningar vars status har ändrats, återställ dem. Bara(Högerklicka helt enkelt på alternativet och välj ” Återställa(Återställ)” i snabbmenyn:

  • nedladdning.katalog
  • download.downloadDir
  • download.folderList
  • download.lastDir
  • download.useDownloadDir.

fyra] Återställa(Återställ) uppladdningsåtgärder för alla filtyper

För att återställa Firefox-inställningar(Firefox) standard för alla filtyper, du måste öppna din profilmapp. Så gå till Meny(Meny) och tryck Referens(hjälp) .

Välj ” (Välj) Felsökningsinformation”(Felsökningsinformation) från de visade alternativen. Efter att ha bekräftat åtgärden, fliken ” Felsökningsinformation”.(Felsökningsinformation)

Nu i avsnittet Applikationsgrunderna(Application Basics) » klicka « Öppen mapp(Öppen mapp) ” . Din profilmapp öppnas.

Ta bort eller byt namn på en fil handlers.json (t.ex. byt namn på den till handlers.json.old ).

Starta om Firefox.

Om du behöver fler idéer, kolla in det här inlägget – Det går inte att ladda ner filen från internet.

Vanliga problem med att ladda ner filer och mappar från Internet är att det ibland helt enkelt inte harper. Och beroende på vilken webbläsare du använder kan hanteringen av dina nedladdningar variera. När en användare klickar på länken för att ladda ner en fil, öppnas den antingen direkt för visning eller laddas ner till datorn. Filen öppnas för visning om webbläsaren stöder dess format. Om det uppstår något problem, vägrar filen att öppnas. Felsökningsstegen som beskrivs i guiden nedan för Firefox och Krom webbläsare kan komma till din räddning.

Chrome-webbläsaren kan inte ladda ner eller spara filer

I webbläsaren Chrome skiljer sig lösningarna något från webbläsaren Firefox. Du måste till exempel titta på det specifika felmeddelandet och sedan fortsätta därefter. Här är de olika felmeddelandena tillsammans med deras korrigeringar.

1]NETWORK FAILED felmeddelande

När du försöker installera något från Chrome Web Store och ser felet “NETWORK_FAILED” tar du bort den oönskade programvaran. Försök sedan installera appen, tillägget eller temat igen.

Om du fortfarande inte kan installera appen, tillägget eller temat, avinstallera webbläsaren och försök att installera om den.

2]Ingen fil eller fil saknas felmeddelande

Det här felet indikerar att filen du försöker ladda ner antingen inte finns på den här webbplatsen eller har flyttats till ett annat område på webbplatsen.

För att åtgärda det kontaktar du webbplatsägaren eller försöker hämta samma fil från en annan webbplats.

3]Virus upptäckt eller Virussökning misslyckades felmeddelande

Själva felmeddelandet är självförklarande. Om du har ett antivirusprogram installerat och kört kan det störa nedladdningen. Kontrollera därför din virussökningsprogramvara för detaljer om varför filen blockerades.

Windows Attachment Manager kan ha tagit bort filen du försökte ladda ner. Det finns flera funktioner i Attachment Manager som kan konfigureras med hjälp av grupprincip eller det lokala registret.

För att se vilka filer du kan ladda ner eller varför din fil blockerades, öppna Kontrollpanelen > Internetalternativ > fliken Säkerhet. Klicka här på knappen, klicka på Apply/OK och avsluta.

4]Otillräckliga behörigheter eller felmeddelande om System upptaget

Om Google Chrome inte kan ladda ner några filer, vilket ger ett felmeddelande om otillräckliga behörigheter, betyder det att Chrome inte kunde spara filen på din dator. Lyckligtvis finns det en enkel lösning.

Avbryt nedladdningen och försök igen.

För det andra, istället för att klicka på nedladdningslänken, högerklicka på länken och välj Spara länk som.

5]Behöver auktorisering felmeddelande

Det här felmeddelandet Needs Authorization som visas i Chrome betyder att du inte har behörighet att ladda ner filen.

För att lösa det här problemet kontaktar du webbplatsens eller serverägaren eller försöker hitta filen på en annan webbplats.

Firefox laddar inte ner på min dator

1]Rensa nedladdningshistoriken

Att rensa nedladdningshistoriken kan lösa vissa problem med nedladdning av filer. För att prova detta, klicka på knappen och klicka sedan på . Fönstret Nedladdningar öppnas.

Webbläsarinställningar

Klicka på i nedladdningsfönstret.

Stäng nedladdningsfönstret.

2]Välj en annan nedladdningsmapp

Det har visat sig att Firefox ibland misslyckas med att ladda ner filer om det finns ett problem med mappen med nedladdade filer. För att åtgärda detta, klicka på menyknappen och välj Alternativ.

Välj panelen Allmänt. Leta upp avsnittet ” under panelen. Det ska vara synligt under ”.

Klicka nu på knappen bredvid posten.

Välj en annan nedladdningsmapp för att spara filer.

Stäng sidan för att spara ändringarna.

3]Återställ nedladdningsmappen

Öppna sidan about:config i webbläsaren och skriv följande text i sökfältet – browser.download.

Chrome eller Firefox kan inte ladda ner eller spara filer på din dator

Nu, om du hittar någon av följande inställningar vars status har ändrats, återställ deras värden. Högerklicka helt enkelt på inställningen och välj Återställ från snabbmenyn:

  • download.dir
  • download.downloadDir
  • download.folderList
  • download.lastDir
  • download.useDownloadDir.

4]Återställ nedladdningsåtgärder för alla filtyper

För att återställa hur alla filtyper hanteras av Firefox till standard måste du öppna din profilmapp. Så, gå till menyn och klicka på Hjälp.

Välj Felsökningsinformation från alternativen som visas. Åtgärden när den har bekräftats öppnar fliken Felsökningsinformation.

Nu, under avsnittet, klicka på . Din profilmapp öppnas.

Ta bort eller byt namn på handlers.json fil (till exempel byt namn på den handlers.json.old ).

Starta om Firefox.

Om du behöver fler idéer, kolla det här inlägget – Kan inte ladda ner en fil från Internet.

Relaterade Artiklar

Back to top button