Chrome 92 rullas ut för att förbättra integritet och säkerhet

Chrome 92-uppdatering © Google

Chrome uppdaterar till version 92. Webbläsaren har bättre integritet, mer säkerhet och andra förbättringar.

Den mest använda webbläsaren i Frankrike och runt om i världen under många år, mjukvaran som erbjuds av jätten Google har helt nyligen uppgraderats till version 92. En artikel från den officiella Chrome-bloggen betonar integritetsförbättringar, inklusive phishing-detektering som görs snabbare.

Läs också:
Jämförelse av webbläsare: vilket är bäst 2021?

Nätfiske går snabbare

Detta är höjdpunkten i den här nya versionen av Google Chrome: webbjätten har meddelat att dess anti-phishing-teknik (en hackteknik som består i att återställa personlig information genom att lura mottagaren av meddelandet) blir snabbare och därför mer effektiv.

Försök upptäcks upp till 50 gånger snabbare än före uppdateringen, enligt Google, som dessutom använder mindre CPU-resurser och mindre batteri. Chromes energifrosseri som särskilt påpekas på MacBook (bland andra), låt oss hoppas att Google bara är i början av sina justeringar.

Tydligare, mer tillgänglig integritet

Vi är inte alla integritetsproffs, och det är inte ovanligt att internetanvändare finner sig själva bevilja rättigheter till webbplatser som absolut inte behöver dem för den användning vi gör av dem. Tillgång till webbkameran på en webbutik, positionen som ges till en nyhetssajt är till exempel inte konsekvent och potentiellt farlig för användarna.

Google har meddelat att det har förbättrat detta system: det är nu möjligt att trycka på hänglåset till vänster om adressen till den webbplats som visas för att direkt komma åt de beviljade behörigheterna. Oavsett om det är på dator eller mobil är operationen densamma.

Chrome 92 webbplatsbehörigheter © Google

Intressant nog kommer nästa Chrome-uppdatering att göra det möjligt att ta bort en webbplatshistorik direkt från adressfältet, så att du inte behöver gräva i webbläsarinställningarna längre.

Chrome Actions förbättras, men inte i Frankrike än

Sedan november 2020 har Google Chrome också gjort det möjligt att använda adressfältet för att utföra vissa uppgifter. Genom att helt enkelt skriva “radera” där är det till exempel möjligt att komma åt raderingen av webbläsarhistoriken. Chrome 92 lägger till dessa Chrome-åtgärder möjligheten att starta säkerhetskontrollen genom att skriva “säkerhetskontroll”. Det kommer dock fortfarande att vara nödvändigt att vänta innan den här funktionen kommer till Frankrike.

Exempel på Chrome-åtgärder © Clubic

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button