Chrome 90 webbläsare kraschar på Windows 10 och Linux, Google släpper fix

Chrome Clubic © Clubic.com

Under de senaste dagarna har användare på Windows 10 och Linux upplevt kraschproblem med den senaste versionen av Google Chrome
.

Även om Google inte utvecklade vad som orsakade de buggar som vissa webbläsare upplevde, var företaget snabbt med att tillhandahålla en lösning för att fixa dem.

Läs också:
Google skulle kunna integrera en RSS-läsare i Chrome

En bugg som verkar slumpmässig

Under de senaste dagarna har vissa användare av enheter som kör Windows 10 och Linux upplevt ett konstigt fel i den senaste versionen av Googles webbläsare. Chrome började plötsligt krascha och blev oanvändbar.

Bland de buggar som rapporterats finner vi omöjligheten att ladda sidor inklusive Chrome-alternativen; enskilda flikar och tillägg slutar fungera och vissa användare har fått hantera en grå skärm och en flik som bara heter “Untitled”. I vissa fall blir det helt enkelt omöjligt för användare att starta Chrome.

Om vi ​​ännu inte vet varför vissa användare påverkas, notera att kraschen inträffar under eller efter att tilläggen laddas.

Läs också:
Google Chrome 90 får en AV1-kodare och mer avancerade AR-gränssnitt

Flera lösningar tillgängliga

Google, medvetet om problemet, tillhandahöll lösningar. Enligt de officiella forumen kommer problemet från ” Användardata », används för att lagra information såsom använda tillägg, användardata, samt webbläsarkonfigurationsalternativ.

Mountain View-företaget har angett vilka steg som krävs för att åtgärda problemet.

För Windows:

  • Stäng alla öppna Chrome-fönster
  • Öppna webbläsaren igen, felet kommer fortfarande att finnas
  • Låt den stå öppen i ca 5 minuter
  • Efter de 5 minuterna stänger du Chrome och startar om det.

För Linux:

  • Gå till mappen ” .config/google-chrome/ som innehåller användarinformation
  • Ta bort innehållet i undermappen “ [Chrome user profile]\Ursprungsförsök som ska innehålla en mapp med namnet ” 1.0.0.7 “.
  • Gå tillbaka till användarens mapp och radera filen ” Lokal stat “.
  • Starta om Chrome, som ska fungera normalt igen.

Om dessa lösningar av någon anledning inte löser problemet kan du alltid prova den gamla fixen, som är att navigera till ” %LOCALAPPDATA%\Google\Chrome\User Data på Windows och ta bort filen ” Lokal stat » eller för att byta namn på mappen « Användardata efter att ha gjort en säkerhetskopia av den någon annanstans på sin dator.

Källor: 9to5Google
, Bleeping Computer

Relaterade Artiklar

Back to top button