Chrome 89: omedelbara undertexter är tillgängliga

Chrome Clubic © Clubic.com

Realtidsgenererade undertexter kommer till skrivbordsversionen av Google Chrome
efter tillgänglighet på Android. Denna transkriptionsfunktion stöder för närvarande endast engelska.

Funktionen för omedelbar undertext (Live Caption i originalversionen) är nu tillgänglig i webbläsaren Chrome. Installera helt enkelt den senaste stabila mjukvaruuppdateringen för skrivbordet (Chrome 89) för att dra nytta av den.

Läs också:
Google Chrome: en stämning på 5 miljarder dollar för att ha spårat användare i privat surfning

Endast på engelska

Livetextning är inaktiverad som standard. För att aktivera dem måste du gå till Chrome-inställningarna och sedan till avsnittet för avancerade inställningar. Klicka sedan på ” Tillgänglighet ‘, och du kommer att hitta alternativet i första hand.

Observera att för närvarande fungerar direkttextning endast för engelska ljud- och videoinnehåll. Undertexter visas också endast på engelska, detta är ett transkriptionsalternativ och inte ett översättningsalternativ.

Undertexter visas även när ljudet från video- eller ljudspåret är avstängt. Det är möjligt att ta bort dem när som helst genom att stänga bubblan där transkriptionen visas.

Läs också:
Google Chrome 89 tillgängligt: ​​Progressiva webbappar är berikade med offlineupplevelser

Chrome desktop efter Android

När direkttextning aktiveras första gången laddar Chrome ned en röstigenkänningsrelaterad fil. Google specificerar att ljudströmmen och undertexterna aldrig exporteras utanför enheten, allt hanteras lokalt för att inte frukta dataläckor.

Denna tillgänglighetsfunktion presenterades för första gången vid Google I/O-konferensen 2019. Den har sedan dess gjorts tillgänglig på många smartphones som kör Android 10 och Android 11, men vi väntade på att den skulle komma till datorversionen av Chrome. Detta är nu gjort, i hopp om att franska snart kommer att få stöd.

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button