Christopher Nolan utökar rollistan i Oppenheimer, hans film om “atombombens fader”

Oppenheimer © © Universal Pictures

Regissören för trilogin The Dark Knight har precis börjat spela in sin nästa film tillägnad fysikern Robert Oppenheimer, “atombombens fader”, och samlar en femstjärnig skådespelare för tillfället.

Vad man än tycker om Christopher Nolans biograf så väcker vart och ett av hans nya projekt nyfikenhet, och så är det än idag med Oppenheimer.

Ett historiskt drama om atombombens uppfinnare

Regissören lämnar för tillfället Warner Bros, sin favoritstudio i nästan 20 år som han råkade ut för under den tumultartade releasen av GRUNDSATS 2020 och skapandet av HBO Max-strömningsplattformen för att gå med i Universal Pictures.

Filmen kommer att vara en anpassning av biografin om den berömda fysikern Robert Oppenheimer med titeln Amerikanska Prometheus: J. Robert Oppenheimers triumf och tragedi skriven av Kai Bird och Martin J. Sherwin som fick Pullitzerpriset 2006.

Filmen ska fokusera på vetenskapsmannens arbete under andra världskriget, med utvecklingen av Manhattanprojektet som ledde till utvecklingen och användningen av atombomben. Det kommer att komma tillbaka till kampen för en man vars skapelse kommer att orsaka förstörelse lika mycket som att stoppa kriget och sätta stopp för en konflikt utan motstycke i historien.

Cillian Murphy blir Oppenheimer, ackompanjerad av prestigefyllda biroller

Till detta mycket efterlängtade projekt har Christopher Nolan återigen samlat ihop en prestigefylld skådespelare. Cillian Murphy (Peaky Blinders
) kommer att spela Oppenheimer och ett första foto av komikern i huden på forskaren har redan publicerats på webben.

Han kommer att ha sällskap av Emily Blunt som ska spela hans fru Florence Pugh (Svart änka
) eller till och med Robert Downey Jr. som kommer att skriva på sin stora comeback efter tre år borta från uppsättningarna och rustningen frånIron Man.

Matt Damon, Rami Malek eller till och med Jason Clarke kommer också att vara där och alldeles nyligen avslöjade produktionen att James D’Arcy och Michael Angarano, sett i dramaserien Det här är vikommer också att finnas med i detta projekt.

Skotten avOppenheimer började för bara några veckor sedan. Tekniska fans kommer gärna att få veta att Chistopher Nolan filmar sitt nästa projekt i IMAX 70 mm, vilket återigen borde göra det möjligt för filmskaparen att erbjuda hisnande breda bilder på biografer.

Oppenheimer väntas till den 19 juli 2023 i Frankrike.

Källa: Deadline

Relaterade Artiklar

Back to top button