Chopin Max: InWins ultrakompakta fodral tappar lite vikt

InWin Chopin Max © InWin

Vid sidan av imponerande fall har InWin alltid gjort det till en ära att erbjuda mini pc övertygande. Chopin är en av dem.

Om den inte drar nytta av en stor marknadsföringskampanj, har Chopin, det verkar, vunnit viss framgång med älskare av små case. Efter att ha erbjudit Chopin Pro, lyfter InWin nu på slöjan för en tredje version, Chopin Max.

200W 80 Plus Gold Strömförsörjning

Tanken är förstås att behålla styrkorna i de första modellerna, men också att svara på kommentarer från användare. Trots sina stora kvaliteter kunde Chopin alltså verka lite tight på strömförsörjningssidan med till en början ett 150 W block.

InWin Chopin Max © InWin

På samma sätt lämnade det extremt kompakta formatet inte nödvändigtvis mycket utrymme. Med endast 43 mm utrymme var valet av CPU-kylare ganska begränsat. Chopin Pro började svara på dessa frågor, men Chopin Max går ännu längre.


Så fort Chopin Pro släpptes bytte InWin alltså ut 150 W strömförsörjningen mot en kraftigare modell som kan leverera 200 W och certifierad 80 Plus Gold. Visserligen kan 50 W i dagsläget verka lite överdrivet – Chopin har ingen PCIe-port – men de är betryggande.

Upp till 54 mm för kylaren

Föga överraskande ville InWin inte gå längre med Chopin Max på denna nivå, och det är därför samma Gold block som används. Ett block som vi föreställer oss tillräckligt för alla APU:er på marknaden, givetvis medveten om att Chopin är avsedd för ett mini-ITX-moderkort.

InWin Chopin Max © InWin

Däremot har InWin reviderat designen på höljet och ordnat så att det ska gå att öka höjden på kylaren. Vi går därför från 43 mm på Chopin och Chopin Pro till 54 mm på Chopin Max. Naturligtvis kommer detta att bana väg för tjockare kyllösningar.

InWin Chopin Max © InWin

Denna ökning av tillgängligt utrymme har uppnåtts utan att behöva öka måtten på Chopin Max, som förblir 244 x 84 x 217 mm för en vikt på 2,2 kg. Det räcker med att säga att fodralet inte kunde vara mer kompakt! Och, den ultimata förbättringen, har InWin lagt till en USB-C-port på framsidan.

Källa: Guru3D

Relaterade Artiklar

Back to top button