Chipkrisen kan pågå till långt in på 2023

På grund av chipkrisen står tekniksektorn inför olika försörjningssvårigheter som involverar hela världens försörjningskedja. Efterfrågan på halvledare har aldrig varit högre och chiptillverkarnas fabriker kan inte möta efterfrågan.

Detta orsakar en kontinuerlig brist på de komponenter som behövs för att montera olika typer av produkter. Den sektor som är mest drabbad av chipkrisen är bilindustrin. Biltillverkarna misslyckas skaffa den nödvändiga hårdvaran för att montera infotainmentsystemenstyrenheter och teknik för ADAS.

Även sektorn för hushållsapparater börjar lida av bristen på komponenter. Analytiker tror att nästa fabriker som kommer att stoppa verksamheten kommer att vara smartphonetillverkarna.

Chipkrisen kommer att pågå i minst två år till

Några tidigare uppskattningar tydde på att chipkrisen kommer att pågå till 2022. Detta är en optimistisk uppskattning som fortfarande gör att vi kan se ljuset i slutet av tunneln. I alla fall, enligt Patrick Paul Gelsinger kommer bristen på halvledare att pågå länge.

Intels VD har uppskattat att bristen på hårdvarukomponenter kommer att pågå fram till 2023. Det är faktiskt problemet som orsakar chipkrisen det är chiptillverkarnas oförmåga att möta efterfrågan från olika OEM-tillverkare. Detta dödläge kommer att fortsätta tills halvledarproduktionskapaciteten har förbättrats.

I alla fall, det tar pengar och tid att göra sådana investeringar. Med tanke på att alla chiptillverkare investerar för att bygga nya fabriker tar det fortfarande tid att bygga dem och få igång produktionen.

Relaterade Artiklar

Back to top button