Chip Crisis, Elon Musk är övertygad om att problemet kommer att lösas inom kort

Chipkrisen drabbar hela tekniksektorn och orsakar produktionsförseningar och betydande ekonomisk skada. Även om det inte verkar finnas en riktig lösning på kort sikt, Elon Musk är övertygad om att krisen kommer att lösas inom kort.

Teslas vd släppte en nyligen intervju där han anger sin synpunkt. Enligt tycoonen, Chipkrisen är ett ovanligt tillfälligt problem som kan lösas.

Faktum är att han, med hänvisning till bilföretagets problem, förklarade: “”.

Elon Musk hävdar att slutet på Chipkrisen bara är en tidsfråga

Anledningen till denna optimistiska syn på Elon Musk ligger i de enorma ansträngningar som chiptillverkarna gör. Företag som TSMC, Qualcomm och MediaTek bygger nya gjuterier för att komma till rätta med bristen på halvledare.

Så fort plantorna är klara kan krisen anses över. Det finns dock många röster som inte håller med Teslas vd. Högsta tekniska chefer har redan meddelat att chipskrisen kan pågå länge.

Vissa hävdar att vi 2022 skulle kunna övervinna krisen och återgå till det normala. Altir tror istället att vi får vänta till 2023 som leverantörskedjorna kommer att behöva hantera de förseningar som ackumulerats under de senaste månaderna.

Chipkrisen påverkar starkt fordonssektorn men mer generellt tekniksektorn. Uppenbarligen kommer utvecklingen av pandemin och eventuella låsningar och stängningar som påtvingas av regeringar i de olika globala regionerna alltid att spela en grundläggande roll.

Relaterade Artiklar

Back to top button